Η γραφειοκρατία σκοτώνει κόσμο στο Μυρωδάτο ή αυτοκτονούν οι οδηγοί;

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ. Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΩΦΕΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

Κάποια στιγμή, οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να ψηφίζουν, σύμφωνα με αυτά που ορίζουν την δική τους την ζωή, και όχι την ζωή των πολιτικών σκυβάλων που  τον κυβερνούν και του αφαιρούν λίγο λίγο και κάθε μέρα την ζωή,  θεσπίζοντας για σημαντικά και ζωογόνα έργα  δαιδαλώδεις νόμους, μόνο και μόνο, για να ορίζουν και ελέγχουν μέσα από τον φόβο τις ζωές τους.

Η διασταύρωση του Μυρωδάτου, κάθε καλοκαίρι, στερεί ψυχές, ζωές, ελπίδες, όνειρα και θάβει το μέλλον των οικογενειών που χάνονται.

Σίγουρα δεν φταίει μόνο το κράτος. Κυρίως φταίνε οι οδηγοί που δεν προσέχουν και δεν βάζουν σε προτεραιότητα την ασφαλή διέλευσή τους από την διασταύρωση του θανάτου.

Το κράτος φταίει γιατί δεν προσθέτει με έργα, ασφάλεια στους οδηγούς. Δεν προσθέτει γιατί δεν μελετά τους νόμους που ψηφίζει, και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, γιατί δεν πιέζει μέσα από τα συνδικαλιστικά όργανα της, την αλλαγή του τρόπου δημοπράτησης σημαντικών έργων που άπτονται της ασφάλειας των οδηγών και δεν προάγουν την ασφαλή μετακίνηση.

Παρόλα αυτά, και το κράτος μένει στην θέση του, χωρίς να προσθέτει ένα πετραδάκι στην ασφάλεια των οδηγών, αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού δεν πιέζει για να αλλάξει κάτι. Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένει στην θέση του.

Τόσα χρόνια που κάθε καλοκαίρι πεθαίνουν άνθρωποι στην διασταύρωση του Μυρωδάτου,  το τοπικό κρατικό και πολιτικό σύστημα, δεν έκανε κάτι, θα έπρεπε να βάλλει τους πολίτες της περιοχής στην διαδικασία, να αποτρέψουν την εκλογή τοπικών αρχόντων γιατί δεν έπραξαν το αυτονόητο και παρακολουθούν άβουλα – έως και αδιάφορα – ανθρώπους να χάνονται στην διασταύρωση του θανάτου, θεωρώντας το περίπου φυσιολογικό.

Το ντόπιο πολιτικό σύστημα, θεωρεί φυσιολογικό  να χάνονται ψυχές στην διασταύρωση του Μυρωδάτου και προφανώς όλο αυτό, το πέρασαν στην τοπική κοινωνία. Μία τοπική κοινωνία που άβουλα, ανενεργά, παρακολουθεί τις λογικές των τοπικών αρχόντων και επαναστατούν κάποιοι, όταν ένας δικός τους άνθρωπος χάνεται σε κάποιο τροχαίο ατύχημα, αλλά, μένουν βουβοί, πενθώντας τον δικό τους άνθρωπο, μέχρι να χαθεί ο επόμενος για να πενθήσουν το ίδιο βουβά, οι επόμενοι εναπομείναντες συγγενείς.

Οι δικαιολογίες του τοπικού πολιτικού συστήματος πολλές και κυρίως ρίχνουν την απραξία τους στην πολυνομία, στο άκαρδο και αφιλόξενο κράτος των Αθηνών που δεν συμμερίζεται τον πόνο, τον φόβο και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας που κάθε καλοκαίρι θρηνεί κομμάτια από τον εαυτό της.

Τι πρέπει να γίνει;

Η τοπική κοινωνία, με μπροστάρηδες τους δημάρχους, και συμμάχους τους ίδιους τους πολίτες, που πρέπει να ταχθούν στο πλευρό τους, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τις ζωές τους. Να ξεσηκωθούν και να στείλουν το μήνυμα στους αδιάφορους εραστές της εξουσίας των Αθηνών, ότι δεν γίνεται κάθε καλοκαίρι να χάνονται αθώες ψυχές στην διασταύρωση του Μυρωδάτου.

Οι οδηγοί, από την άλλη πλευρά, που φέρουν την κύρια ευθύνη των δυστυχημάτων που σημειώνονται κάθε καλοκαίρι στην συγκεκριμένη διασταύρωση που, το πρώτο λάθος είναι και το τελευταίο, θα πρέπει πλέον, με αφορμή όλα όσα γίνονται στους επαρχιακούς δρόμους και τις διασταυρώσεις, να εντείνουν περισσότερο την προσοχή τους, να μην τρέχουν, να μην μιλούν στο κινητό και να έχουν στα μάτια τους την εικόνα της δικής τους απώλειας της ζωής, και φυσικά των μελών της οικογένειας τους.

Στην τελική, αυτό ήταν και είναι το κράτος, αυτοί ήταν και είναι οι δρόμοι και οι διασταυρώσεις και ναι ,δεν φταίει για όλα το κράτος.

Το κράτος έχει αποδείξει από την μεταπολίτευση και μετά, ότι είναι αδιάφορο για τα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και το αποτύπωμά του είναι γνωστό. Ένα αποτύπωμα που κοστίζει σε ζωές, αλλά αυτό είναι και οι πολίτες, οδηγοί και μη, πρέπει να το πάρουν απόφαση.

Ο πολίτης όταν έχει να κάνει με ένα αδιάφορο και ανίκανο κράτος, πρέπει να αυτοπροστατευτεί, στην λογική ότι είναι μόνος, απέναντι σε αυτό το κράτος που αδιαφορεί για την ζωή του και άρα, ο ίδιος ο πολίτης, πρέπει να προστατεύσει την ζωή του και της οικογένειας του, γνωρίζοντας ότι όχι μόνο στην συγκεκριμένη διασταύρωση του θανάτου, ότι δεν υπάρχει τροχαία – υπάρχει μόνο για να του κόψει πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα – δεν υπάρχει σημαδότηση, διαγράμμιση που να φαίνεται,  δεν υπάρχει νοσοκομείο για να τον περιθάλψει την κακιά στιγμη, δεν υπάρχει προειδοποιητική φωτοσήμανση, πριν φτάσει στην διασταύρωση, δεν υπάρχει κυκλικός κόμβος και άρα θα πρέπει να προσέχει γιατί απλούστατα είναι μόνος απέναντί στην τύχη του, και τον χάρο, που στήνει καρτέρι σε κάθε στροφή, σε κάθε χαλασμένο οδόστρωμα και κάθε διασταύρωση που οδηγεί στις παραλίες της Ξάνθης.

Τώρα γιατί ο πολίτης με την ψήφο του δεν αλλάζει το ραντεβού του με τον χάρο…

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΥΣΤΗΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ

Την 28-7-2024 και ώρα 18.45΄, στο 14ο χλμ της περιφερειακής οδού Νέας Κεσσάνης – Αβάτου (ύψος διασταύρωσης Μυρωδάτου) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 53χρονος ημεδαπός και επέβαιναν τέσσερις ημεδαπές, εκ των οποίων μια 48χρονη και τρεις 15χρονες  συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 57χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου οδηγού και της μιας 15χρονης επιβάτιδας του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου καθώς επίσης και τον τραυματισμό των τριών επιβατών του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ