Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων εξετάσεων ο Δήμαρχος Ξάνθης Ευστράτιος Κοντός δήλωσε:

 

“Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

 

Θερμά συγχαρητήρια για την εισαγωγή σας στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η προσπάθειά σας, οι κόποι και η αφοσίωση που δείξατε ανταμείφθηκαν με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επιτυχία σας είναι απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης που δείξατε, και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να διαπρέπετε και στο μέλλον.

Επιτρέψτε μου ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, που στάθηκαν δίπλα και σας στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαδρομής. Χωρίς τη στήριξή τους, η επιτυχία αυτή δεν θα ήταν δυνατή.

Θα ήθελα επίσης να απευθύνω ένα μήνυμα σε εκείνους που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο τους αυτή τη φορά. Θυμηθείτε ότι οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μία από τις πολλές ευκαιρίες που θα συναντήσετε στη ζωή σας. Η επιμονή, η σκληρή δουλειά και η πίστη στον εαυτό σας θα σας οδηγήσουν σε νέες ευκαιρίες και επιτυχίες στο μέλλον. Μην απογοητεύεστε και μην εγκαταλείπετε τα όνειρά σας.

Τέλος, καλωσορίζω θερμά όλους τους νέους φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στην πόλη μας. Η Ξάνθη είναι μια πόλη με πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά, και είμαι βέβαιος ότι θα αποτελέσει το ιδανικό περιβάλλον για την ακαδημαϊκή και προσωπική σας ανάπτυξη. Ανυπομονούμε να σας υποδεχθούμε και να σας στηρίξουμε σε αυτή τη νέα σας αρχή.”