Ακριβά μου «φθηνά» φάρμακα

Φάρμακα: Αυξάνονται οι τιμές σε 580 σκευάσματα – Μεγαλύτερες συμμετοχές για τους ασθενείς

Ανεξάρτητα από το τι λέει η κυβέρνηση, δεν υπήρχε περίπτωση οι φαρμακευτικές εταιρείες να μην βάλλουν «χέρι» στα φθηνά φάρμακα επικαλούμενοι το αυξημένο κόστος παραγωγής.

Ήταν δυνατόν οι φαρμακοβιομηχανίες – κυβερνητικοί εταίροι – που για να οικονομήσουν πίεσαν παγκόσμια τις κυβερνήσεις για να πιέσουν με την σειρά τους τους πολίτες με απειλές και τρόμο, να άφηναν έξω από το παιγνίδι κονόμας τα μέχρι σήμερα φθηνά φάρμακα;

Αφού είδαν ότι ο τρόμος και η κινδυνολογία ανέβασε τα κέρδη τους για λίγο αποφάσισαν να επικαλεστούν ακρίβεια των πρώτων υλών για να «βάλουν «χέρι» στα φτηνά φάρμακα που ο λαουτζίκος μπορούσε να πληρώσει, καθιστώντας τα και αυτά απαγορευτικά για το μέσο βαλάντιο.

Στο ερώτημα ποιος θα προστατεύσει τους πολίτες από τους κερδοσκόπους στα μάρκετ και στην υγεία, δεν υπάρχει απάντηση αφού όλα, θέλουμε να το πιστέψουμε ή όχι, γίνονται κατόπιν συνεννόησης και αυτοί που είναι επιφορτισμένοι να προστατεύσουν τον λαό, δυστυχώς προστατεύουν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ Αθηναϊκής εφημερίδας νέο Δελτίο Τιμών στα φάρμακα εξέδωσε το υπουργείο Υγείας μέσω του ΕΟΦ. Η ανατιμολόγηση των σκευασμάτων περιλαμβάνει αύξηση σε περίπου 580 φθηνά φάρμακα οι τιμές των οποίων αυξάνονται προκειμένου να μην αποσυρθούν από την ελληνική αγορά.

 

Οι αυξήσεις δίνονται έπειτα από αιτήματα που κατέθεσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς το κόστος παραγωγής τους ήταν υψηλότερο σε σχέση με το κέρδος από τα σκευάσματα.

 

Πόσο μεγαλύτερες συμμετοχές θα πληρώνουν οι ασθενείς

Οι νέες τιμές φαρμάκων που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας θα κοστίσουν στον ΕΟΠΥΥ περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά στους ασθενείς θα χρειαστεί να πληρώσουν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον σε συμμετοχές.

Με λίγα λόγια ω σώζων  εαυτόν σωθήτω.