Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι χάρισε στους Ξανθιώτες η καλλιτεχνική Στρατιωτική Μουσική του ΔΣΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης το απόγευμα της Τρίτης, απόλαυσαν και ταξίδεψαν με την μουσική και τα αξέχαστα τραγούδια του μουσικού στερεώματος της Ελλάδος.

Στα πλαίσια της εορτής των 200 χρόνων  της ιδρύσεως του μουσικού Σώματος, που αποστολή του είναι να εμψυχώνει τους στρατιώτες την ώρα της μάχης και να αποδίδει τιμές, η Στρατιωτική Μουσική του ΔΣΣ χάρισε μία πανέμορφη συναυλία στις σκάλες του Δημαρχείου της Ξάνθης.

Η καλλιτεχνική δράση των μελών της Στρατιωτικής Μουσικής του ΔΣΣ, τιμώντας τους Θρακιώτες, μπήκε στην διαδικασία να οργανώσει μία πανέμορφη καλλιτεχνική βραδιά στα σκαλιά του δημαρχείου της Ξάνθης το βράδυ της Τρίτης.

Παρόντας ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρείου, ο βουλευτής Ξάνθης κύριος Μπαράν Μπουρχάν, η αντιπεριφερειάρχης κα Μπρίκα, ο δήμαρχος της Ξάνθης Στράτος Κοντός, εκπρόσωπος του Αστυνομικού Διευθυντού, ο πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικός υποστράτηγος εν αποστρατεία Κουτσαιμάνης Ιωάννης και φυσικά πλήθος κόσμου που παρέστη και ταξίδεψε με τις μουσικές εκτελέσεις του καλλιτεχνικού τμήματος της Στρατιωτικής Μουσικής του ΔΣΣ όπου ομολογουμένως, οι παρόντες Ξανθιώτες συμπολίτες μας σιγοψιθύρισαν τα τραγούδια που ακούστηκαν και ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο.

Ο Στρατηγός Διοικητής του ΔΣΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στους παρισταμένους, αφού έκανε αναφορά στην αγάπη και τον σεβασμό του Θρακιώτικου Λαού για την παρουσία του ΔΣΣ συμπλήρωσε λέγοντας: «Τρείς είναι οι κύριοι λόγοι που διοργανώσαμε αυτές τις συναυλίες σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Θράκης, Πρώτον γιατί θέλαμε να αναδείξουμε ένα άλλο πρόσωπο του Στρατού μας, ως κοινωνικής προσφοράς, της ενεργούς συνδρομής στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της κάθε περιοχής, της οποίας βέβαια ο Στρατός μας αποτελεί δραστήριο μέλος. Δεύτερον, διότι θέλαμε για μία ακόμη φορά να ανταποδώσουμε την αγάπη την οποία μας δείχνει ο λαός της Θράκης στηρίζοντας διαχρονικά το έργο μας, και τρίτον, διότι όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, φέτος κλείνουμε τα 200 χρόνια από την συγκρότηση της πρώτης Στρατιωτικής Μουσικής της πατρίδας μας, οπότε οι συναυλίες αυτές είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε αυτήν την επέτειο».

Τέλος ο Σωματάρχης αναφέρθηκε στους εξαίρετους μουσικούς που απαρτίζουν το τμήμα, οποίοι εκτός από τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, είναι άνθρωποι που αγαπάνε την πατρίδα τους, είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον και φυσικά διακατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης. «Θα ήθελα λοιπόν, παρουσία όλων να επαινέσω τους μουσικούς μας που συγκροτήσανε την μικτή ομάδα υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού μας Ταγματάρχη Μουσικού  Αθανάσιου Ζαγορίδη που κατέβαλαν πραγματικά συγκινητικές προσπάθειες για να προετοιμάσουν ένα εξαίρετο πρόγραμμα, το οποίο μέχρι στιγμής, έχει εξαιρετικές κριτικές σε όλες τις πόλεις που παρουσιάστηκε».

Ζήτησε από τους παρόντες το θερμό τους χειροκρότημα για την μικτή ομάδα της Στρατιωτικής Μουσικής του Δ ΣΣ και οι Ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν με το θερμότερο χειροκρότημά τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ