Μετά από σκληρή μάχη που έδωσε μετά το εγκεφαλικό που τον “χτύπησε” πριν 3 μήνες περίπου, “έφυγε” σήμερα Σάββατο ο πατέρας του πρώην Υπουργού και βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού. 

Ο “παππούς” Στράτος Κοντός -από αυτόν πήρε και το όνομά του ο Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός- ήταν ένας πραγματικός αγωνιστής της Ζωής και του καπνού αφού όπως και η σύζυγός του, ήταν καπνεργάτης και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Αείμνηστου Αλέξανδρου Μπαλτατζή-, ενώ ευτύχησε να φέρει στον κόσμο τον Αλέξανδρο Κοντό που όλο αυτό το χρονικό διάστημα, έδωσαν τον δικό του; προσωπικό και οικογενειακό αγώνα με την σύζυγό του Σταυρούλα, έχοντάς τον στο σπίτι για τη νοσηλεία του χωρίς να τον εγκαταλείψουν ούτε λεπτό….

Μαχητής του Συνεταιριστικού και καπνεργατικού κινήματος, αγωνιστής με κεντρώες και προοδευτικές ιδέες από τα νιάτα του, μπροστάρης στους αγροτικούς, συνεταιριστικούς  και κοινωνικούς αγώνες του τόπου με πάθος για την Ξάνθη Μας, ο “παππούς” Στράτος Κοντός ήταν αυτός που ενέπνευσε και τον μοναχογιό του Αλέκο Κοντό αλλά και τον εγγονό του Στράτο (σ.σ. Το όνειρό του να πεθάνει αφού τον δει πρώτα Δήμαρχο Ξάνθης προκειμένου ν’ αλλάξει εντελώς τα πράγματα, κάτι που το κατάφερε….!) να υπηρετήσουν τον τόπο με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα, καθαρότητα και ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες.

Η κηδεία του “παππού¨Στράτου Κοντού θα γίνει την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 12.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Θεοφάνους, στα Στρατόπεδα προς τη Χρύσα.