Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (4-8-2024) σε περιοχές του Έβρου και της Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Ξάνθης, δύο διακινητές εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός,  οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι σε αγροτική περιοχή του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ σε οικισμό της Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Ξάνθης.