Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Ξάνθη – Αβάντα στον βουλευτή της Ξάνθης Σ. Τσιλιγγίρη

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Από όλη την φιέστα της ανακοίνωσης της έναρξης λειτουργίας της Αστυνομικής σχολής της Ξάνθης, δύο πράγματα αξίζει να κρατήσει κανείς.

Το ένα είναι ότι η Αθήνα εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι Ξανθιώτες τρώνε σανό και δεύτερο η σταθερή θέση του δημάρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού που κρατάει τον λόγο του όταν τον δίνει.

Δυστυχώς, η Αθήνα, και ο ενταύθα κυβερνητικός βουλευτής Σ. Τσιλιγγκίρης που η μόνη του δουλειά είναι όταν ψηφίζονται απάνθρωποι και ντροπιαστικοί νόμοι για την κοινωνία, λέει ναι σε όλα, αδιαφορώντας αν η κοινωνία μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη από τους ιδιοτελείς κυβερνόντες.

Η παρουσία του υπουργού, ο οποίος ως άλλος Μηταράκης, δεν βλέπει αυξημένες ροές λαθρομεταναστών στην Χώρα μας, δεν είχε κανέναν άλλο λόγο παρουσίας του στην πόλη μας  εκτός από την στήριξη του Σ. Τσιλιγγίρη, βουλευτή της ΝΔ Ξάνθης.

Η ΝΔ γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι ο βουλευτής της στην Ξάνθη έχει προ πολλού χάσει το έρεισμά του στην τοπική κοινωνία, παρά τις μεσολαβήσεις του για κάποιες ευνοϊκές μεταθέσεις σε στρατιωτικούς και αστυνομικούς, παρόλα αυτά, η κοινωνία και οι πολίτες της Ξάνθης, έχουν καταγεγραμμένο, ότι δεν αντιπροσωπεύονται από κυβερνητικό βουλευτή και δεν είναι τυχαίο η αναφοράς τρείς φορές, κατά την διάρκεια των δηλώσεων του υπουργού Χρυσοχοίδη, που ουδεμία σχέση έχει με την ΝΔ, ότι στην ουσία το άνοιγμα της σχολής της αστυνομίας Ξάνθης οφείλεται εν πολλοίς στις παρεμβάσεις του βουλευτού.

Με λίγα λόγια, ο Χρυσοχοΐδης υπέκυψε στις πιέσεις του βουλευτή και του έκανε δώρο το άνοιγμα της σχολής της Αστυνομίας στην Ξάνθη, σκεπτόμενος ίσως ότι εφ όσον θα προσληφθούν νέοι εποχιακοί συνοριοφύλακες, αυτό ήταν ξεκάθαρο στις δηλώσεις του υπουργού, ότι θα «ταχτοποιήσει» και μερικούς δικούς του.

Αντιλαμβανόμεθα ότι σε κανέναν δεν αρέσει η αλήθεια, αλλά αυτή, είναι αρέσει, δεν αρέσει.

Και μόνο να δει κανείς το βίντεο των δηλώσεων του υπουργού, θα καταλάβει ότι έκανε αγγαρεία και δεν το έκρυψε.

Τελικό συμπέρασμα, ο κ. Χρυσοχοίδης, ήρθε στην Ξάνθη για να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας της Αστυνομικής Σχολής, σε μια προσπάθεια να «ανεβάσει» το πεσμένο πολιτικό προφίλ του κυβερνητικού βουλευτή Σ. Τσιλιγκίρη.

Όπως και να έχει όμως, το ευτύχημα είναι ότι μέσα από την πολιτική θολούρα, ανοίγει η Σχολή της Αστυνομίας και αυτό σημαίνει κάτι για την τοπική οικονομία και το πλήρωμα του αισθήματος ανασφάλειας που επικρατεί.

Ο μόνος πολιτικός σταθερός πυλώνας σε όλο το πολιτικό θέατρο που έπαιξε ο υπουργός και ο κυβερνητικός βουλευτής, είναι ο δήμαρχος της Ξάνθης, Στράτος Κοντός, που από τις πρώτες μέρες της ανάληψης της διοίκησης του δήμου, έβαλε σε προτεραιότητα το άνοιγμα της Σχολής χωρίς να διεκδικεί δάφνες,  και αυτό φάνηκε στην λιτή του δήλωση στις εγκαταστάσεις της σχολής, παρουσία του υπουργού και του τοπικού βουλευτή. «Ο Δήμος Ξάνθης ήταν, είναι και θα είναι αρωγός και συμμέτοχος σε όλες τις προσπάθειες τις αναπτυξιακές που γίνονται μέσα από την σχολή της Αστυνομίας. Είμαστε εδώ και δεσμευόμαστε για το καλύτερο για τα επόμενα χρόνια, και εύχομαι, με τα χρόνια, να αυξηθεί η δυναμική αυτής της Σχολής».