ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΔΣΣ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ.

Το ΚΑΑΥ Κεραμωτής φιλοξενεί την έκθεση πυρογραφίας του Δημήτρη Δετσαρίδη

  – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΜΑΧΗΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Δ΄ Σ.Σ.

Τα ΚΑΑΥ Κεραμωτής επέλεξε ο γνωστός καλλιτέχνης της Ξάνθης, Δημήτρης Δετσαρίδης, να στήσει την έκθεση πυρογραφίας,  όπου καθημερινά, φιλοξενούμενοι και επισκέπτες του ΚΑΑΥ της Κεραμωτής, έχουν την χαρά και δυνατότητα να επισκεφθούν.

Δεν είναι τυχαίο που ο Δημήτρης Δετσαρίδης, ένας  καταξιωμένος καλλιτέχνης της Ξάνθης, επέλεξε έναν νοικοκυρεμένο, πανέμορφο, με καλλιεργημένους ανθρώπους, χώρο, για να εκθέσει τα έργα πυρογραφίας και τις προσωπογραφίες του,  δίπλα από το γραφείο του διοικητή των ΚΑΑΥ Αντισυνταγματάρχη Τσιάρα Κωνσταντίνου που έξω από τις ανατροπές και τους νεοτερισμούς που έφερε στο Κέντρο Αναψυχής του Στρατού, και που οι εντυπώσεις που αποκομίζει ο επισκέπτης,  αγγίζουν το άριστο.

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα ΚΑΑΥ της Κεραμωτής, ως παλαιό μέλος της Στρατιωτικής Οικογένειας,  μετά από αρκετό χρόνο και αυτό που διαπίστωσα είναι ότι ο νέος Διοικητής απλά έκανε την ανατροπή στην δική μου λογική, γιατί ας μην ξεχνούμε ότι η αποστολή των ΚΑΑΥ, είναι να στηρίζουν τους μαχητές μετά από τραυματισμό τους στην μάχη.

Ο σοφός λαός, λέει ότι αν θέλεις να αξιολογήσεις κάποιον, θα πρέπει να τον δεις πώς συμπεριφέρεται στον χώρο εργασίας και πόσο νοικοκύρης είναι.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τον διοικητή των ΚΑΑΥ, Αντισυνταγματάρχη Τσιάρα Κωνσταντίνο, όπου την ημέρα που είχαμε την τύχη να τον επισκεφθούμε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ για την xanthitimes.gr  και την εβδομαδιαία εφημερίδα μας ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ στο γραφείο του, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται περί ενός Διοικητή που πρωτίστως σέβεται τον χώρο του και τους επισκέπτες του.  Ο χώρος και η διαρρύθμιση μετρημένη και ζυγιασμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ένας χώρος όπου μπορεί να εργάζεται,  να ασκεί τα  καθήκοντά του ως διοικητής και να δέχεται επισκέπτες.

Αυτή η εικόνα της νοικοκυροσύνης καταγράφεται,  βγαίνοντας από το γραφείο του. Ο άριστος συντονισμός του προσωπικού, οι πεντακάθαροι χώροι, το άριστο φαγητό και η προστασία των λουόμενων στην παραλία, είναι ξεκάθαρα έργο ενός άριστου συντονιστή, αφού το προσωπικό, ευγενέστατα, απλά, κάνει την δουλειά του. Δουλεύουν όλα σαν ένα καλοκουρδισμένο ρολόι, χωρίς πίεση και άγχος.

Απλά, ο κάθε ένας, κάνει την δουλειά του.

 

Καταγράψαμε την άριστη λειτουργία μιας μονάδας που ανταπεξέρχεται στον διττό της ρόλο.  Αυτής του Στρατού και του θέρετρου, που απλόχερα μεταφέρει την ανάπαυλα και την ηρεμία στα μέλη της Στρατιωτικής Οικογένειας.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, με απόφασή τους, παραχωρούν, εν καιρώ ειρήνης,  τους χώρους των ΚΑΑΥ στα ενεργά στελέχη του Στρατού, τους αποστράτους συναδέλφους τους και τι οικογένειές τους, να κάνουν τις διακοπές τους, τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άρα,  μπορεί να είναι ένα παραθεριστικό θέρετρο, αλλά, δεν παύει να λειτουργεί και ως Στρατιωτική Μονάδα και εδώ είναι που αξίζει ο έπαινος στον διοικητή των ΚΑΑΥ Κεραμωτής, Κωνσταντίνο Τσιάρα που μετέτρεψε μία Στρατιωτική Μονάδα  στο καλύτερο παραθεριστικό κέντρο της Θράκης και ίσως της  Βορείου Ελλάδος και σίγουρα δεν θα είχε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς την στήριξη του Στρατηγού ,Διοικητή του Δ ΣΣ Αντιστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου.

Εκτίμηση μας είναι ότι τα ενεργά στελέχη και οι απόστρατοι συνάδελφοί τους, πρέπει να αισθάνονται περήφανοι γιατί ο διοικητής των ΚΑΑΥ και ο Διοικητής του ΔΣΣ Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για να είναι αξιόμαχα τα στελέχη του Στρατού, πρέπει οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να λαμβάνουν ένα μικρό μερίδιο ανάπαυλας από την σκληρή καθημερινότητα και την εκπαίδευση τους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ