Δ Ι Ο Ν Υ Σ Ο Σ | ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΝΕΑΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

_____________________________________________________________________________________

Ορέστου 76, 682 00, Νέα Ορεστιάδα, Τ 25520 28280 | Ε mail@dionysos-net.gr  |  www.dionysos-net.gr

Δελτίο Τύπου – 20.08.2024

 

Το Γκατζολάκι ανοίγει αυλαία

 

Όλο το πρόγραμμα για το 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας

 

Το… Γκατζολάκι μάς υποδέχεται και φέτος στο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας σε ένα εννιαήμερο γεμάτο συγκινήσεις. Από τις 30 Αυγούστου έως και τις 7 Σεπτεμβρίου, Νέα Μηχανιώνα Χαλκιδικής, Βέροια, Σπερχειάδα-Μακρακώμη, Γιάννενα, Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης και Αιγάλεω Αττικής, συναντιούνται στη μεγαλύτερη γιορτή του ερασιτεχνικού θεάτρου της χώρας, στη Νέα Ορεστιάδα.

 

Με τιμώμενο πρόσωπο την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, μια μαγική μουσική παράσταση με την ίδια και τον Μανώλη Μητσιά, παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα και όπως πάντα αξιόλογη Κριτική Επιτροπή, ο Πολιτισμός δεν έχει σύνορα, τα Σύνορα όμως ΕΧΟΥΝ Πολιτισμό*.

 

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη το τιμώμενο πρόσωπο

 

Λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και πώς λοιπόν ο τελικός προορισμός σου να μην είναι η δόξα όταν η ίδια η αφετηρία της ζωής σου είναι η Δόξα; Με μεγάλη χαρά και τιμή, υποδεχόμαστε φέτος στο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας  την Εβρίτισσα – από τη Δόξα Διδυμοτείχου – Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τη δική μας Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη όλης της Ελλάδας. Κατά την επίσημη τελετή έναρξης, το Σάββατο 31 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί το Τιμητικό Αφιέρωμα στην καλλιτεχνική αξία της κορυφαίας ηθοποιού που τιμάται για το σύνολο του καλλιτεχνικού έργου της και την εν γένει πολλαπλή προσφορά της στο Θέατρο, τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση, την Υποκριτική Τέχνη. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δίωρη μουσική παράσταση “Οι ποιητές μα τραγουδούν”, με την ίδια και τον σπουδαίο τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά που τιμά με την παρουσία του το Φεστιβάλ.

 

Ξεχωρίζει και φέτος η Κριτική Επιτροπή – παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας

 

Την Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ φέτος αποτελούν, όπως πάντα, προσωπικότητες με βαθιά γνώση της θεατρικής τέχνης αλλά και με ιδιαίτερη αγάπη στην ερασιτεχνική δημιουργία, διασφαλίζοντας την αμερόληπτη και αξιοκρατική διαδικασία του διαγωνιστικού μέρους. Φέτος την  Επιτροπή αποτελούν οι (αλφαβητικά): Χρύσα Δαπόντε (σκηνογράφος, ενδυματολόγος), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Βασίλης Κατσικονούρης (θεατρικός συγγραφέας), Ιωάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Ζωή Ρηγοπούλου (ηθοποιός). Το Φεστιβάλ παρουσιάζει από το 2004 αδιάλειπτα, ο εξαιρετικός Αλέξης Κωστάλας.

 

Το πλήρες Πρόγραμμα

στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Νέας Ορεστιάδας κάθε βράδυ στις 21:00΄

(σε περίπτωση κακοκαιρίας στο Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ)

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Αυγούστου
    Η Εφηβική Ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει εκτός συναγωνισμού το έργο της Στ. Μιχαηλίδου “Περπατώ εις το δάσος”

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31 Αυγούστου
    ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – Τιμητικό Αφιέρωμα στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη – Μουσική Παράσταση, Ανθολογία της ελληνικής μελοποιημένης ποίησης: “Οι ποιητές μας τραγουδούν” με τον Μανώλη Μητσιά και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη οι οποίοι περιδιαβαίνουν το μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα σπουδαίων Ελλήνων ποιητών και στιχουργών, που έχουν μελοποιήσει οι συνθέτες Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Θάνος Μικρούτσικος, Χρήστος Λεοντής και Γιάννης Σπανός. Ακούγονται μελοποιημένοι: Κωνσταντίνος Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Τάσος Λειβαδίτης, Μανόλης Αναγνωστάκης, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, κ.ά.
    Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς
    Ανάγνωση και τραγούδι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
    Επιμέλεια Κειμένων: Γιώργος Λιάνης – Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
    Πιάνο, ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ
    Μπουζούκι, μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας
    Βιολοντσέλο: Τίνα Ντουφεξιάδου

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Σεπτεμβρίου
    – Έναρξη διαγωνιστικού μέρους
    Art101 (Άρτιοι) – Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μηχανιώνας Χαλκιδικής, με το έργο “Δυόμισι φόνοι κι ένα μπουλντόγκ” των Θ. Παπαθανασίου & Μ. Ρέππα

 

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 2 Σεπτεμβρίου
    Όμιλος Φίλων Θεάτρου & Τεχνών Βέροιας,
    με το έργο “Για όλα φταίει τ’ όνομα” των Μ. Ντελαπόρτ – Α. Πατελιέ

 

  • ΤΡΙΤΗ 3 Σεπτεμβρίου
    Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης (Θ.Ε.Σ.Μα) – Πειραματική Σκηνή
    , με το έργο “Χάρολντ και Μοντ” του Κόλιν Χίγκινς

 

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Σεπτεμβρίου
    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων – Ερασιτεχνική Ομάδα,
    με το έργο “Venecia” του Χόρχε Ακάμε

 

  • ΠΕΜΠΤΗ 5 Σεπτεμβρίου
    Φύρδην Μίγδην – Θεατρική Ομάδα Καλλιτεχνικής Σοφίτας Θερμαϊκού,
    με το έργο “Σφαγή, βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Ρόμαν Πολάνσκι

 

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 Σεπτεμβρίου
    Ασυνήθεις Ύποπτοι – Θεατρική Ομάδα 1ου Εσπερινού ΕΠΑΛ – 2ου Ε.Κ. Αιγάλεω Αττικής,
    με το έργο “Μικρές Ιστορίες Φόνων” του  Παναγιώτη Μπρατάκου
    – Λήξη διαγωνιστικού μέρους

 

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 7 Σεπτεμβρίου
    ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ – Το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει εκτός συναγωνισμού τη νέα του παραγωγή με το έργο “Ο Ελέφας” του Κώστα Μποσταντζόγλου – Απονομή των Βραβείων

 

Το 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας διοργανώνεται από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το Δήμο Ορεστιάδας και τη συνεχή πολύτιμη στήριξη της τοπικής αγοράς.

 

——–

Εισιτήρια

Παρασκευή 30/8

Γενική Είσοδος: 4€

 

Σάββατο 31/8

Κανονικό: 13€

Μειωμένο: 9€ (παιδικό από 6 ετών, μαθητικό, φοιτητικό, πολυτέκνων, τριτέκνων, ανέργων)

Δωρεάν για τα Άτομα Με Αναπηρία και έναν/μία συνοδό όπου είναι απαραίτητο

 

Από Κυριακή 1/9 έως και Σάββατο 7/9

Κανονικό: 6€

Μειωμένο: 4€

 

Κάρτα Διαρκείας (από 1 έως 7/9): 35€

Κάρτα Επιτροπής Κοινού (από 1 έως 7/9): 25€

– Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Επιτροπή Κοινού στο 6977549975 & 2552028280 ή/και στην είσοδο του θεάτρου έως και την Κυριακή 1/9, ημέρα έναρξης του διαγωνιστικού μέρους.

 

Προπώληση

– στο Βιβλιοπωλείο Εμμανουηλίδου (Κων/πόλεως & Σκρα γωνία)

– στην Πλατεία Δασίου από τις 26/8, καθημερινά από τις 19:00

 

 

Επικοινωνία: τηλ. 2552028280  |  www.dionysos-net.gr  | facebook:  Θέατρο Διόνυσος | instagram: dionysos_theater  | mail@dionysos-net.gr

 

 

 

 

______

* “ο Πολιτισμός δεν έχει σύνορα, τα Σύνορα όμως ΕΧΟΥΝ Πολιτισμό”, φράση του ποιητή Δημήτρη Ιατρόπουλου, προσφορά στο Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας ΔΙΟΝΥΣΟΣ.