Πρόσκληση σε συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου και της  Συνέλευσης Αντιπροσώπων του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και αίτηση κοινού ψηφίσματος από τους δήμους της Ξάνθης για την υποστελέχωση του νοσοκομείου.

 

Όπως δείχνει το όλο θέμα, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, έχει πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου της Ξάνθης και ζητά από τους δήμους να πάρουν αποφάσεις μέσω των δημοτικών συμβουλίων σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν τα κίνητρα για να γίνει ελκυστική η κάλυψη των κενών θέσεων σε επιστημονικό και μη προσωπικό στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλον αυτό τον καιρό η διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης είναι αμέτοχη στο πρόβλημα και εκτός από την κοινοποίηση πρόσληψης ιατρικού προσωπικού, που ενώ είναι άγονες η προσπάθειες, η διοίκηση ποιεί την «νήσσαν» πιθανώς για να εξασφαλίσει το βόλεμά της στην θέση της διοίκησης. Μήπως σε ένδειξη διαμαρτυρίας να παραιτηθεί σύσσωμη η διοίκηση του νοσοκομείου της Ξάνθης;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, ετοιμάζονται οι διαδικασίες συμμετοχής των Σωματείων για τις κινητοποιήσεις κατά την διάρκεια της ΔΕΘ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Αγαπητοί συνάδελφοι την Παρασκευή στις 23 Αυγούστου 2024 και ώρα 19:30 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης σας καλεί σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου και της  Συνέλευσης Αντιπροσώπων του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.

 

Θέματα της συνεδρίασης :

 

Προγραμματισμός κινητοποιήσεων και δράσης για την ΔΕΘ.

Εργασιακά προβλήματα των πρωτοβάθμιων συλλόγων και σωματείων.

Παρακαλούνται οι πρόεδροι των σωματείων να ενημερώσουν σύμφωνα με την παρούσα πρόσκληση και το καταστατικό των Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ τους αντιπροσώπους που έχουν εκλεγεί και μαζί με τους ίδιους να παραβρεθούν στην συνεδρίαση.

 

Παρακαλούνται τα σωματεία που δεν έχουν στείλει ακόμα τα τηλέφωνα και τις Διευθύνσεις των Ηλεκτρονικών Ταχυδρομείων των Αντιπροσώπων που ψήφισαν στις πρόσφατες εκλογές του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καθώς επίσης και όλων των μελών των Δ.Σ. να τα στείλουν άμεσα, ώστε να δημιουργηθεί αρχείο συνδικαλιστικών στελεχών Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης για να υπάρχει άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων συνδικαλιστών.

Ακολουθεί η δεύτερη ανακοίνωση προς τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια της Ξάνθης για  έκδοση Κοινού Ψηφίσματος για την Στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης».

Αξιότιμε Πρόεδρε και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου,

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε να εισαγάγετε ως θέμα στο επόμενο Δημοτικό σας Συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος – επιστολής, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Π.Ε. Ξάνθης, για την εύρεση λύσης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η υποστελέχωση σε ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης και την παροχή κινήτρων όσων επιθυμούν να υπηρετήσουν στην παραμεθόρια περιοχή μας.

 

Παρακαλούμε το κοινό σας ψήφισμα, για το ιδιαίτερα σοβαρό αυτό ζήτημα, να αποσταλεί προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας και τους Βουλευτές Ξάνθης.