Ήρθε η ώρα, η ορεινή περιοχή της Ξάνθης να αποκτήσει εθελοντές πυροσβέστες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 19 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Παράδειγμα προς μίμηση ο δήμαρχος Μύκης. Ας ακολουθήσουν και οι άλλοι δήμαρχοι της Ξάνθης.

Η περίπτωση του Εθελοντικό Πυροσβεστικού κλιμακίου Εχίνου, με μπροστάρη τον δήμαρχό Κιουρτ Αχμέτ, υποστηρικτή τον Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Ιωάννη Αραμπατζή και την υποστήριξη του Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά, ανοίγει ίσως τις πόρτες και οι  πλέον οι απομακρυσμένες ορεινές και δύσβατες περιοχές της πατρίδας μας, να αποκτήσουν εθελοντικά τμήματα πυροσβεστών,  που θα συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών τα πρώτα «πέντε» λεπτά.

Κάτι που όπως ευελπιστεί ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης κ. Ιωάννης Αραμπατζής τον Οκτώβριο να είναι έτοιμοι

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι θετικό, γιατί θα υπάρχει ένα όχημα στον Εχίνο, οπότε ότι πυρκαγιές υπάρχουν  εκεί πάνω, όπως στις Θέρμες για παράδειγμα,   θα φτάνει ποιο γρήγορα το όχημα. Με αυτό το σκεπτικό,  είναι καλό και όταν έχεις έναν πυρήνα με εθελοντές, αυτοί οι εθελοντές θα φέρουν και άλλους εθελοντές τα παιδιά τους, τους συγγενείς τους τα αδέρφια τους. «Σήμερα οι υποψήφιοι εθελοντές είναι δεκαεννιά, αύριο θα γίνουν περισσότεροι.  Είναι μία καλή «μαγιά» που ξεκινάει ο θεσμός και διευρύνεται στην υπόλοιπη κοινωνία. Έχουμε το καλό ότι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν στα χωριά, από μόνοι τους κινητοποιούνται και πολλές φορές πριν να φτάσουμε εμείς, αυτοί οι ίδιοι είναι δίπλα στην φωτιά, οπότε, πιστεύω  ότι είναι γόνιμο το έδαφος για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο ο εθελοντισμός και απόδειξη είναι ότι το κλιμάκιο της Σταυρούπολης, άμεσα βρέθηκε κοντά στον Καστανίτη και άρα, δεν θα ήταν κακό να υπάρχουν εθελοντές πυροσβέστες στα απομακρυσμένα χωριά της ορεινής Ξάνθης. Άλλωστε, αυτοί που εκπαιδεύονται, δεν είναι μόνο από τον Εχίνο αλλά και από όλα τα χωριά Μάνταινα, Σάτρες  και άλλα απομακρυσμένα χωριά του Δήμου Μύκης»

Ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης εξήρε την πρωτοβουλία του δημάρχου Μύκης Κουρτ Αχμέτ, που βρήκε ώτα ανοιχτά, τα δικά του, και οπότε προχώρησε φυσικά με την στήριξη του Υφυπουργού Ευάγγελου  Τουρνά. «Έχει σημασία, γιατί αυτό το αίτημα, υπήρχε από το 2021 που ήμουν στην Ξάνθη, υπήρχε από τότε και όμως, η προηγούμενη ηγεσία ήταν μόνο στα λόγια ενώ ο κ. Τουρνάς Ευάγγελος που προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία, το είχε κατά νου και το υποστήριξε μόλις το ανέφερε ο δήμαρχος Μύκης. Το άκουσε, το στήριξε και το υποστήριξε. Όσο για τα χρήματα για υποδομές, όσο είμαστε στο ΚΕΠ, θα λειτουργεί με έξοδα του δήμου και μελλοντικά που θα γίνουν εγκαταστάσεις στο παλιό δασονομείο που το παραχώρησε το δασαρχείο στο δήμο, και που το κόστος των υποδομών αγγίζει περίπου τις  200.00 ευρώ, αυτά δεσμεύθηκε να τα τοποθετήσει ο κ. Χ. Τοψίδης με χρήματα της Περιφέρειας.

Εδώ, θα πρέπει να συγχαρούμε τον δήμαρχο Μύκης Κιουρτ Αχμέτ, ο οποίος, έξω από στεγανά, προσπαθεί το καλύτερο για τους δημότες του.

Τελικό συμπέρασμα. Αν οι δήμαρχοι θέλουν, πολλά μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο στον τόπο μας.