Δεν κάνουν όλοι, για όλες τις δουλειές

Αναφορικά με το άρθρο μας για συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο και άριστο επιστήμονα της Ξάνθης, καταγράψαμε στα σχόλια την προσπάθεια των Ξανθιωτών να στηρίξουν την προσωπικότητα του εν λόγω πολιτικού, που καμία διάθεση δεν είχαμε να θίξουμε.  Με αφορμή λοιπόν τα σχόλια υπέρ του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου, θα πούμε ότι δεν είναι όλοι, για όλες τις δουλειές.

Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος είναι αξιόλογος επιστήμονας η πολύ καλός άνθρωπος πρέπει να ψηφιστεί από τους πολίτες.

Κανείς λοιπόν δεν αμφισβητεί το γεγονός, ότι ο «Χ» επιστήμων και καλός άνθρωπος  στήριξε από το επαγγελματικό του πόστο,  τις ανάγκες της κοινωνίας της Ξάνθης, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτός ότι είναι και κατάλληλος πολιτικός.

Η πολιτική και η ενασχόληση  με τα κοινά είναι άλλο πράγμα. Δεν σημαίνει ότι επειδή ήταν άριστος επιστήμων και ο πολύς κόσμος που τον ψήφισε θέλοντας – δυστυχώς είναι και αυτά τα κριτήρια των ψηφοφόρων – να δείξει την ευγνωμοσύνη του για την προσφορά του στην κοινωνία και ο επικεφαλής της παράταξης του εμπιστεύθηκε Διοικητικό Πόστο, πώς  είναι και ο  καταλληλότερος για να στηρίξει το διοικητικό πόστο που του ανατέθηκε. Οι πολίτες δεν είναι ούτε ασθενής στο σύνολό τους, ούτε έχουν ανάγκη όλοι, να χτίσουν σπίτια. Οι πολίτες θέλουν, οι εκπρόσωποί τους, να νοιαστούν για την θλιβερή τους καθημερινότητα και θέλουν προτάσεις για το πώς θα καλυτερέψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες με λύσεις και αποφάσεις που θα προτείνει ο πολιτικός που ψήφισαν και θα στηρίζουν το οικογενειακό τους εισόδημα.

Η συγκεκριμένη επιλογή των Ξανθιωτών,  είναι τρανό παράδειγμα της λογικής και των κριτηρίων που θέτουν οι ίδιοι η ψηφοφόροι, όταν ψηφίζουν, ναι μεν σωστούς επιστήμονες, αλλά κακούς ή αδιάφορους πολιτικούς.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και στους ίδιους πολιτικούς ταγούς, ότι ναι μεν οι πολίτες τους επέλεξαν, είτε γιατί ήταν άριστοι επιστήμονες, είτε καλοί ποδοσφαιριστές, είτε είχαν καλές δημόσιες σχέσεις, αυτό όμως αυτόματα, δεν τους κάνει παντογνώστες και ικανούς να διοικήσουν.

Η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτών της Ξάνθης,  ψηφίζουν πολιτικούς για να τους λύσουν προβλήματα και όχι απλά να τα διαχειρίζονται ή ακόμη  ακόμη να γίνουν δέκτες της ευγωμοσύνης τους,  και όσο πιο νωρίς το αντιληφθούν και κατέβουν από το «καλάμι», τόσο μεγαλύτερο καλό θα προσφέρουν στην Ξάνθη.

Οι πληγές της Ξάνθης είναι πολλές και θα πρέπει ο πολιτικός να προετοιμαστεί για να δώσει λύσεις.

Τελικό συμπέρασμα. Δεν σημαίνει ότι όταν κάποιος είναι καλός επιστήμων είναι και καλός πολιτικός. Ή όταν κάποιος είναι αθλητικός, πολιτιστικός και κοινωνικός παράγοντας είναι και καλός πολιτικός και φυσικά στον αντίποδα αυτοί που τους ψηφίζουν θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το κοινό καλό και ποιος από τους υποψήφιους μπορεί να ανταποκριθεί.

Α.Γ.