Η ΞΑΝΘΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΑΓΙΟ ΤΗΣ

Πανηγύρισε την μνήμη της Αποτομής του Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και η πόλη τίμησε τον Πολιούχο Άγιο της

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου, η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και βαπτιστού Ιωάννη και η Ξάνθη  πανηγυρίζει τον Προστάτη της, Πολιούχο Άγιο όπου και στην Κεντρική Πλατεία  τελέστηκε η πανηγυρική τελετή.

Πλήθος κόσμου, και παρουσία της Θρησκευτικής, πολιτικής και θεσμικής ηγεσίας της Ξάνθης, παρέστησαν στην πανηγυρική τελετή στην Κεντρική Πλατεία της πόλης κάτω από το ρολόι παρακολουθώντας με ευλάβεια το πανηγυρικό τελετουργικό.

Πριν την λιτανεία και την δοξολογία στην κεντρική πλατεία της πόλης,  προηγήθηκε το απόγευμα στον Μητροπολιτικό Ναό ο Μέγας Εσπερινός και στις 20.30 ξεκίνησε η λιτανεία  από τον Μητροπολιτικό Ναό και στις 21.00 περίπου ακολούθησε η Αρτοκλασία και η εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι  Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες:  Σερβίων  καί  Κοζάνης κ. Π α ύ λ ο ς , Σισανίου καί Σιατίστης κ. Α θ α ν ά σ ι ο ς , Δράμας κ. Δ ω ρ ό θ ε ο ς, Ο Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Ἁμφιπόλεως κ. Χ ρ ι σ τ ο φ ό ρ ο ς ο Κομοτηνής και Μαρώνειας Παντελεήμων και    Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Π α ν τ ε λ ε ή μ ω ν.

Μάλιστα ο Δράμας, έκανε αναφορά στον χρόνο πριν την ανάληψη της Μητροπόλεως του από τον τότε Τοποτηρητή Μητροπολίτη Ξάνθης και αναφέρθηκε στο γεγονός αυτό με ευγνωμοσύνη.

Ο λαός της Ξάνθης στάθηκε στην Κεντρική Πλατεία με ευλάβεια, σημάδι ότι τούτος ο λαός, παραμένει πιστός στην ορθοδοξία όσα και αν είναι τα κελεύσματα του μοντερνισμού και της αφάνειας της ψυχής του ανθρώπου.