Στη δημοσιότητα δόθηκε την Τρίτη (27/08) το σχέδιο εκκένωσης που θα ισχύει κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης, στον παραδοσιακό οικισμό της Ξάνθης. Πρόκειται για χάρτες και σχετικές οδηγίες, τις οποίες θα ακολουθούν οι πολίτες σε περίπτωση που προκύψει σχετική ανάγκη.

Περιοχή Παλαιάς Πόλης Ξάνθης (2/2) Χρονική Περίοδος Γιορτές Παλαιάς Πόλης

Πίνακας 2.1. Επιμέρους στοιχεία σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξ’ αιτίας δασικών πυρκαγιών Περιοχής Παλιάς Πόλης Ξάνθης

Η χρονική περίοδος των Γιορτών Παλαιάς Πόλης, συνήθως ορίζεται στις αρχές του μήνα Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο ο καιρός στην περιοχή του Ν. Ξάνθης είναι σχετικά άστατος και παρατηρούνται ημέρες με δυνατό αέρα, χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές.

Στην περίπτωση που τις ημέρες των Γιορτών Παλαιάς Πόλης το δελτίο πρόγνωσης καιρού αναφέρει ότι ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή μας θα είναι τέσσερα (4) ή πέντε (5), δεν θα επιτρέπεται η εξωτερική χρήση ψησταριών από τους πολιτιστικούς συλλόγους.

Προς αποφυγή ή αποτροπή πυρκαγιάς, επιβάλλεται σε όλους τους πολιτιστικούς συλλόγους η κατοχή πυροσβεστικών μέσων πυρόσβεσης (ατομικοί πυροσβεστήρες), οι οποίοι και θα είναι τοποθετημένοι σε σημείο που να είναι εύκολη η παραλαβή και χρήση τους.

Γίνεται μνεία προς τους συλλόγους, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πλησίον ή επι της διαδρομής που θα χρησιμοποιηθεί από τα οχήματα Έκτακτης Ανάγκης( διαδρομή χρώματος μπλε), πως θα πρέπει να μην έχουν τοποθετημένα επάνω σε αυτήν τραπέζια για να μην δυσχεραίνουν την γρήγορη διέλευση των οχημάτων.

Στην διαδρομή χρώματος μπλε που θα χρησιμοποιηθεί από τα οχήματα Έκτακτης Ανάγκης και κατά τις ώρες 19:00 έως 02:00, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση οχημάτων προκειμένου να είναι πιο γρήγορη και εύκολη η διέλευση αυτών.

Δείτε τους σχετικούς χάρτες