Χαράλαμπος Ευστρατίου για νοσοκομείο Ξάνθης: Οι βουλευτές του νομού να βάλλουν «πλάτη» όπως κάνουν οι άλλοι βουλευτές της Ελλάδος

 

Ένα πολύ σημαντικό θέμα, αναφορικά με την δημόσια υγεία στην Ξάνθη ανοίγει ο δημοτικός σύμβουλος της Διοικούσας Παράταξης του Δήμου Ξάνθης και πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, Χαράλαμπος Ευστρατίου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, οι βουλευτές της γειτονικής  Δράμας,  του Πύργου της Ηλίας και άλλων νομών κάνουν ενέργειες να ενταχθούν τα νοσοκομεία στην ζώνη Αγόνου τύπου Α και μοιραία, το μυαλό των Ξανθιωτών πάει στους 3 βουλευτές του νομού που ο ένας μάλιστα είναι κυβερνητικός ο κ. Τσιλιγγίρης, ο ένας ανεξάρτητος ο κ. Μπαράν Μπουρχάν και φυσικά και ο άλλος ο κ. Ζειμπέκ όπου φυσούν τα συμφέροντα της Άγκυρας.

Παρόλα αυτά οι τρείς βουλευτές, εννοείται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα της Ξάνθης και μάλιστα το σοβαρότερο όλων, αυτό της δημόσιας υγείας.

Αν εξαιρέσεις κανείς την παρουσία στα θέματα δημόσιας υγείας του ανεξάρτητου βουλευτή κυρίου Μπαράν, οι υπόλοιποι δύο, «πετούν αετό στην κυριολεξία αντιμετωπίζοντας το μείζον θέμα της δημόσιας υγείας ο μεν κ. Ζειμπέκ ευκαιριακά και επιδερμικά, ο δε κυβερνητικός βουλευτής Σ. Τσιλιγίρης αδιάφορα, εξυπηρετώντας προφανώς τα προσωπικά του συμφέροντα εργαζόμενος ακόμη και σήμερα στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας.

Άρα η Ξάνθη δυστυχώς, από τους βουλευτές της, δεν περιμένει κάτι καλύτερο και αλίμονο.

Ο Ευστρατίου Χαράλαμπος αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση του:

Οι Βουλευτές της Δράμας, του Πύργου Ηλείας, αλλά και άλλων Νομών, μαζί με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, ενεργούν για να ενταχθούν τα Νοσοκομεία τους στη ζώνη Άγονου τύπου Α.

Τι προσφέρει η ένταξη ενός νοσοκομείου σε ζώνη αγόνου τύπου Α΄ ;

Οι Ιατροί που διορίζονται σε νοσοκομείο ζώνης αγόνου τύπου Α΄ μπορούν, μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας, να μετατεθούν στο νοσοκομείο του τόπου κατοικίας τους ή της αρεσκείας τους, χωρίς καμιά άλλη διαδικασία, εφόσον υπάρχει κενή οργανική θέση.

Οι Βουλευτές άλλων νομών πιέζουν το υπουργείο υγείας για την ένταξη των νοσοκομείων τους σε Άγονη Ζώνη τύπου Α΄. Οι Δικοί μας ;

Ενδεικτικά οι σχετικές δημοσιεύσεις για ενημέρωση σας.

Πύργος: Οριστικά στη ζώνη «Άγονου τύπου Α»  το Νοσοκομείο Ηλείας

https://www.ertnews.gr/…/strong-u-oristika-sti-zoni…/

Στα άγονα τύπου Α’ πιθανόν το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

https://xronikadramas.gr/sta-agona-typou-a-pithanon-to…/

Άγονο τύπου Α’ με Νόμο το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου – Το “ευχαριστώ” των τοπικών φορέων προς τον Μητσοτάκη

https://inkomotini.news/agono-tipou-a-me-nomo-to…/