Στράτος Κοντός. Ένας ανεπιτήδευτα πολιτικός

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ Μ. ΤΣΕΠΕΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ Σ. ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Είχαμε την τύχη, το βράδυ του Σαββάτου, όπου επρόκειτο ο δήμαρχος κηρύξει την έναρξη των γιορτών παλιάς πόλης αλλά, ο Ύψιστος, αλλιώς αποφάσισε και έριξε την βροχούλα που ακύρωσε την προσπάθεια του Κέντρου Πολιτισμού και του προσωπικού του, να καταγράψουμε την συμπεριφορά του δημάρχου Στράτου Κοντου, του Μ. Τσέπελη και του Σ. Μελισσόπουλου, σε μία κακή στιγμή της πόλης.

Ο κόσμος της Ξάνθης αλλά και οι επισκέπτες, καθώς και οι επίσημοι, από νωρίς, κατέφθασαν στην πλατεία Μητροπόλεως.

Όσο διαρκούσε η βροχή και ο κόσμος διαλύονταν ή προσπαθούσε να προφυλαχτεί μέσα στον παιδικό σταθμό και κάτω από τις στέγες, ο δήμαρχος πρωτίστως σαν άριστος οικοδεσπότης και έχοντας την ευθύνη της όλης εκδήλωσης, όπου στην ουσία, θα έκανε την πρώτη του πολιτική εμφάνιση, χωρίς να πανικοβληθεί, υποδέχτηκε τους καλεσμένους στον παιδικό σταθμό, στεκόμενος στα σκαλιά και κάτω από την βροχή, περίμενε και αυτός, υπομονετικά,  όπως όλος ο κόσμος, να σταματήσει για να ξεκινήσει η εκδήλωση.

Απλός, προσιτός, λιγομίλητος, υποδεχόταν τον κόσμο, ενώ παράλληλα έκανε τις επαφές του με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού, τους καλλιτέχνες, την ασφάλεια, τους ερυθροσταυρίτες,  ανησυχώντας για την πιθανή ζημιά των ηχητικών και συνόδευε του επισκέπτες μέσα στον παιδικό σταθμό για να προστατευτούν από την βροχή.

Στις ερωτήσεις τι θα κάνουμε δήμαρχε, θα ακυρώσουμε; Η απάντηση του ήρεμη. «Ας περιμένουμε λίγο ακόμη».

Στο μεταξύ, εμφανίσθηκε ο πρώην δήμαρχος Μ. Τσέπελης με ένα πλατύ χαμόγελο, χαιρετούσε με κέφι, έλεγε τα γνωστά αστειάκια του, στάθηκε δίπλα στον δήμαρχο της Χρυσούπολης Σ. Μιχαηλίδη, δίνοντας την γνωστή πολιτικάντικη εικόνα, την ώρα που η πόλη έχανε μία όμορφη εκδήλωση που θα την αναδείκνυε, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του ότι κόσμος και το Κέντρο Πολιτισμού, κουράστηκε για να φέρει στο σημείο που έπρεπε την όλη εκδήλωση πριν πιάσει η βροχή.

Οφείλουμε να κάνουμε αναφορά στον επικεφαλής των «ΜΠΡΟΣΤΑ» Σ. Μελισσόπουλο, ο οποίος έβλεπε την ματαίωση της εκδήλωσης με λύπη, ροτόντας τον δήμαρχο αν μπορεί να κάνει κάτι.

Τέλος, δείγμα της πολιτικής συνείδησης του αρχηγού και πολιτικού, ο δήμαρχος, στην πάνω αίθουσα, κάλεσε συμβούλιο με τους άμεσα εμπλεκόμενους στην εκδήλωση και αφού άκουσε τις εισηγήσεις τους, αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης, την οποία απόφαση οι Ξανθιώτες, πληροφορήθηκαν μέσα από το facebook όπως παρακάτω.

Η συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη αναβάλλεται για αύριο Κυριακή 1/9/24.

Το αυριανό πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

20:00 συναυλία “Χαΐνιδες”

22:00 συναυλία “Ματούλα Ζαμάνη”