Γιάννης Ζερενίδης: Δεν γίνεται να βαδίσεις, αν δεν ξέρεις που πατάς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «ΕΦ ΟΛΗΣ»

Μετά από 9 μήνες περίπου στο τιμόνι της πολύπαθους ΔΕΥΑΞ, ο πρόεδρος Γιάννης Ζερενίδης, είναι σε θέση να δώσει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που βρήκε με την ανάληψη της διοίκησης, όπου ομολογουμένως πρέπει κάποιος να έχει γερό στομάχι για να αντιμετωπίζει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα και τις προσπάθειες βιωσιμότητας της επιχείρησης, με την απαραίτητη πραότητα, σκέψη και σύνεση.

Τα προβλήματα από την προηγούμενη διοίκηση πολλά, η κλιματική κρίση και η λειψυδρία απαιτούν λύσεις «χθες».

Το δίκτυο στον ορεινό όγκο αχαρτογράφητο και με το φάσμα της λειψυδρίας λόγω κακού προγραμματισμού εμφανές. Οι λύσεις άμεσες και κοστοβόρες αλλά δεν γίνεται διαφορετικά.

Η μέριμνα και για την άρδευση των καλλιεργειών στα ορεινά του δήμου φορτική και η λύση πρέπει να είναι οριστική.

Τέλος η επιβίωση για τον στραγγαλισμό της Δημοτικής Επιχείρησης από την ίδια την πολιτεία που απλώνει τα νύχια της σε κάθε ικμάδα της Επιχείρησης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ Γιάννης Ζερενίδης  παραχώρησε συνέντευξη στην «ΗΧΩ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» και μίλησε για όλους και όλα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Με αφορμή όλα όσα συνέβαιναν με την ΔΕΥΑΞ, στον παρελθόντα χρόνο, αναφορικά με τις απευθείας αναθέσεις. Σήμερα, με την νέα διοίκηση πώς λειτουργεί;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΕΝΙΔΗΣ: Όλοι οι διαγωνισμοί είναι ανοιχτοί και αυτό έχει καθαρά να κάνει με την διαφάνεια. Είμαστε μία νέα διοίκηση και προσέχουμε πάρα πολύ τις ενέργειες μας και  έχει να κάνει με την διαφάνεια.

Ορεινά. Σοβαρά προβλήματα με την λειψυδρία επί σειρά ετών.

Γ.Ζ. Να εντοπίσουμε κατά αρχήν το πρόβλημα. Οι ΔΕΥΑ όλης της χώρας όπως και η ΔΕΥΑΞ, οργανώθηκαν για τις πόλεις. Με τον Καλλικράτη, ήρθαν και οι άλλες κοινότητες όπως η Σταυρούπολη κ.λ.π. Οι ΔΕΥΑ ανέλαβαν ένα αχαρτογράφητο τοπίο.

Σύμφωνα με τον Γ. Ζερενίδη, δεν υπάρχουν σχέδια του πώς γινόταν η κατανομή του νερού. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα πρακτικό πρόβλημα και το δεύτερο και σοβαρότερο είναι η κλιματική αλλαγή.  Όλοι γνωρίζουν ότι είναι υπαρκτή και στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Μία πολύ σημαντική επίπτωση είναι η λειψυδρία. Πολύ ήπιοι χειμώνες, μακριά και θερμά καλοκαίρια συνθέτουν ένα θολό τοπίο στο θέμα της διαχείρισης του νερού. Τα ορεινά χωριά παίρνουν νερό από τις πηγές και όταν δεν υπάρχουν χιονοπτώσεις, τότε μοιραία δεν υπάρχει αρκετή ποσότητα νερού και μοιραία οι αντλίες δουλεύουν σε 24ωρη βάση, πράγμα που σημαίνει καταπόνηση των μηχανημάτων άρδευσης και αυτό ρέπει να αντιμετωπισθεί σε συνδυασμό με τα αχαρτογράφητα νερά, το παλιό δίκτυο η χρήση του πόσιμου νερού για άρδευση και δεκάδες άλλα καθημερινά προβλήματα γύρω από αυτό..

ΠΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ;

Γ. Ζ. Για παράδειγμα στο Πίλημα. Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και 25 χρόνια. Εμείς σαν νέα διοίκηση, εκπονήσαμε μελέτη και είμαστε στην φάση της αδειοδότησης για μία νέα γεώτρηση η οποία θα λύση οριστικά το πρόβλημα.

ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε πολλές των περιπτώσεων οι αγρότες των ορεινών χρησιμοποιούν το πόσιμο νερό – παράνομα τις περισσότερες φορές – για να ποτίσουν τις καλλιέργειες τους, όπως και στα Κιμμέρια. Το όλο θέμα δεν μελετήθηκε όπως η Ξάνθη συνολικά, αλλά τμηματικά επεκτάθηκαν οι οικισμοί και μοιραία οι συνδέσεις είναι χωρίς  χαρτογράφηση.

Γ. Ζ. Και τίθεται το ερώτημα. Μπορούμε να κυνηγήσουμε τους ανθρώπους των ορεινών που έχουν περιβόλια; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ανθρώπους και οικογένειες χαμηλού εισοδήματος. Από ένα μπαξέ, μπορεί να ζει και μία οικογένεια.

ΛΥΣΕΙΣ;

Γ.Ζ. Να μην γίνεται σπατάλη νερού και εμείς σαν κοινωνίες πρέπει να βοηθήσουμε. Το είδος της καλλιέργειας και ο τρόπος ποτίσματος είναι η πιο ισορροπημένη λύση. Εκεί μπορούμε ως δήμος και ως ΔΕΥΑΞ να βοηθήσουμε. Άλλο πρόβλημα είναι η έλλειψη τρόπου τιμολόγησης της ορεινής περιοχής, κάτι που το εξετάζουμε με δεδομένο ότι οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής πληρώνουν μία φορά το χρόνο και η κυβέρνηση ετοιμάζει προσχέδιο για την τιμολόγηση του νερού και θα δοθούν οι σχετικές οδηγίες για να βρεθεί η φόρμουλα που οι οικογένειες να πληρώνουν το πόσιμο νερό χαμηλά, και να πηγαίνει προοδευτικά και να προβλέψουμε μία μικρή άρδευση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι η ΔΕΥΑΞ να έρθει σε συνεννόηση με το δασαρχείο για να δημιουργηθούν ταμιευτήρες και με μικρά αντλητικά συγκροτήματα να στέλνετε το νερό μόνο για άρδευση.

 

Γ.Ζ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. Στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΞ, έχουμε έναν πολύ καλό επιστήμονα από ΔΠΘ ο κ. Ακράτος, ο οποίος είναι ειδικός και είδη συζητούμε λύσεις όπως η γεώτρηση στο Πίλημα όπου με την βοήθεια τους, βρήκαμε τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής και προχωρούμε στην γεώτρηση. Ανοίξαμε την συζήτηση για το βιολογικό όπου τεράστιες ποσότητες νερού χάνονται, ενώ θα μπορούσε να πάει σε άρδευση.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ

Γ. Ζ. Είδη μελετάται ο τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας χρησιμοποιώντας ενεργειακές αντλίες και αναδιάρθρωση του εξοπλισμού όπου υπάρχει και η σχετική χρηματοδότηση. Όλοι θεωρούμε και πολύ σωστά, ότι το νερό είναι αγαθό ελεύθερο και χωρίς κόστος. Μπορεί να είναι ένα αγαθό αλλά, για να συγκεντρωθεί, να μεταφερθεί να πάει σε δεξαμενή, να επεξεργαστεί και να έρθει στην βρύση, όλο αυτό έχει ένα μεγάλο ενεργειακό κόστος. Οι αντλίες και όλα τα υποστηρικτικά συγκροτήματα λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, αυτό είναι ένα τεράστιο κόστος.

 

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ;

Έγινε αναφορά στον αείμνηστο Φ. Αμοιρίδη, ο οποίος το 1994 έκανε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο. Η μοναδική ΔΕΥΑ στην Ελλάδα και μετά ακολούθησε η ΕΥΔΑΠ και έκανε υδροηλεκτρικά.

Γ.Ζ. Βέβαια αναφορικά με τον υδροηλεκτρικό σταθμό της ΔΕΥΑΞ στον Ξεριά,  υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα με την ίδια την κυβέρνηση να στραγγαλίζει τις ΔΕΥΑ. Με τον ψηφισμένο νόμο της πολιτείας, οι ΔΕΥΑ ενώ είναι κοινωφελής επιχειρήσεις παρόλα αυτά, πληρώνουν το ρεύμα ως απλοί καταναλωτές οικιακού τιμολογίου. Ναι είναι εξωφρενικό, αλλά, αυτός είναι ο νόμος και ποιο συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΞ λόγω του υδροηλεκτρικού που ανακούφιζε ταμειακά την Δημοτική Επιχείρηση 1μεγαβατ και ήρθε η ΡΑΕ και έβαλε ειδική εισφορά 400.000 ευρώ και μας τα πήρε από το ταμείο. Δεν έφτανε μόνο αυτό αλλά  μας πήγε στους μεγάλους παραγωγούς αν είναι δυνατόν, ενώ είμαστε κοινωφελείς οργανισμός. Η ΔΕΥΑ κάνει ανάκτηση κόστους και δεν έχει κέρδη. Ήδη είμαστε στα δικαστήρια, εκδικάζεται στο τέλος του χρόνου κάναμε ανακοπή έχουμε έναν πολύ καλό νομικό τον κ. Γιαλάογλου, έχει επιμεληθεί όλων αυτών.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι στον σχεδιασμό να βάλλει η ΔΕΥΑ πάνελ παραγωγής ρεύματος;

Γ. Ζ. Ναι έχουμε μεγάλες εκτάσεις δίπλα από τον βιολογικό για να βάλουμε και φωτοβολταικά, πέρα από τον εκσυγχρονισμό που θα κάνουμε στα αντλιοστάσια. Το πρόβλημα στην Ξάνθη. Επίκειται συνάντηση με τον διευθυντή της ΔΕΔΥΕ – σχετικά με το γεγονός ότι δεν υπάρχει ηλεκτρικός χώρος.

Δηλαδή;

Γ.Ζ. Σε κάθε νομό η ΔΕΔΗΕ έχει την δυνατότητα απορρόφησης συγκεκριμένης «ποσότητας» παραγόμενης ενέργειας. Αυτή την στιγμή δεν έχει την δυνατότητα για να απορροφήσει επιπλέον ενέργεια, όμως, ετοιμάζεται ο υποσταθμός του Μαγικού και αυξάνεται ο χώρος. Ας κάνουμε εμείς τα χαρτιά μας για να είμαστε έτοιμοι.

 

ΛΙΜΑΤΟΛΑΣΠΗ

 

-Υπέγραψα τον Μάρτιο ένα έργο στον βιολογικό σταθμό που είναι για την ξήρανση της λυματολάσπης, ένα σημαντικό έργο γιατί την διέθεταν στους ΧΥΤΑ που είναι λάθος. Με την ξήρανση πέραν του περιβαλλοντικού οφέλους μπορούμε να το πουλάμε σε χαμηλή τιμή σαν λίπασμα και να βοηθήσουμε τους αγρότες. Όσο για την τυποποίηση είναι το δεύτερο βήμα και αυτό γιατί τα υπουργεία χρηματοδοτούν την ξήρανση. Περιμένουμε την νέα προκήρυξη όπου εκεί θα εντάξουμε την τυποποίηση και την άρδευση.

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ – ΒΛΑΒΕΣ

Γ.Ζ. Αυτή τη στιγμή, είμαστε κάτω από τους 80, και προβλέπετε 110. Είναι ένα σημαντικό θέμα το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι ΔΕΥΑ. Ζητήσαμε την δυνατότητα πρόσληψης εκτός ΑΣΕΠ γιατί πλέον το ζήτημα της διαχείρισης του νερού, είναι ένας επιστημονικός κλάδος και άρα χρειαζόμαστε επιστημονικό προσωπικό. Ξεκινούμε ένα έργο της προηγούμενης διοίκησης των έξυπνων υγρομέτρων όπου όπως αντιλαμβάνεσθε, δίνουν όλες τις ενδείξεις σε κάποιον σταθμό και να έχει ο καθένας στο κινητό του, Τις  οι αντλίες, το δίκτυο, το ιστορικό που καταγράφεις βλάβες κ.λ.π. όπως αντιλαμβάνεσθε, επειδή ο όγκος δεδομένων είναι μεγάλος και άρα χρειάζεται επιστημονικό προσωπικό και η πρόταση των ΔΕΥΑ ήταν να φύγουμε από τον ΑΣΕΠ. Είναι τροχοπέδη και τα μνημόνια που υπεγράφησαν έχουν άμεση επίπτωση στην πρόσληψη προσωπικού, είναι στραγγαλισμός. Ο εξυγχρονισμός πλέον απαιτεί επιστημονικό προσωπικό.Είχα εργαζόμενους που όταν χρειαζόταν η πόλη τις υπηρεσίες τους ακουγόταν ότι «εγώ θα βγω στην σύνταξη, που να τρέχω». Ναι οκ, εσύ θα βγεις στην σύνταξη και η πόλη να μείνει χωρίς νερό;…

“ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΜΕ ΩΣ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ”

Γ.Ζ. Σύμφωνα με το οργανόγραμμά μας, έχουν 6 υδρομετρητές, οι 4 βγαίνουν στην σύνταξη οπότε, αποφασίσαμε, αυτό που κάνουν οι περισσότερες ΔΕΥΑ και το κομμάτι των καταμετρήσεων τον δίνουν έξω με διαγωνισμό και κάναμε αυτό. Ταυτόχρονα, καταργήσαμε το τμήμα γιατί δεν χρειάζεται. Αντιλαμβάνομαι ότι ο Σ. Μελισσόπουλος, και ειδικά ένας άνθρωπος που υπερασπίζεται το δίκιο, λέω ότι η πολιτική, δεν πρέπει να είναι μικροπολιτική. Πρέπει να βλέπουμε τι ωφελεί το γενικό σύνολο. Του έδωσα στοιχεία. 6 υπάλληλοι κοστίζουν στην ΔΕΥΑ 120.000 τον χρόνο σε μισθοδοσία και βγάλαμε τον διαγωνισμό και έχουμε μειοδότη με κόστος μισθοδοσίας 48.000 ευρώ το χρόνο και ο ιδιώτης δουλεύει όλες τις ώρες και τις μέρες. Άρα, καταργούμε ένα τμήμα που δεν το χρειαζόμαστε και στην λογική ότι οι περισσότερες ΔΕΥΑ, το έχουν καταργήσει.

ΤΜΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

Γ.Ζ. Εγώ θέλω να δημιουργήσω ένα τμήμα αστυνόμευσης και το προσωπικό που θα μείνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί καλλίτερα. Έχουμε λαθραίες υδρεύσεις και ένα τμήμα θα προστατεύσει την ΔΕΥΑ. Ως νέα διοίκηση θέλουμε να εξυχρονίσουμε την ΔΕΥΑ. Και δεν καταργούμε ένα τμήμα χωρίς να γίνει και η σχετική μελέτη οφέλους κόστους. Όπως το κέντρου ελέγχου. Η μεταφορά του νερού είναι κοστοβόρα υπόθεση και άρα θα πρέπει να εξυγχρονιστούμε.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ

Γ.Ζ. Έπρεπε να είχε υιοθετηθεί πολύ νωρίτερα. Αν αυτό λειτουργήσει θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατανάλωσης, πράγμα που σημαίνει ότι στην τελική ο πολίτης θα δει μειωμένους λογαριασμούς. Ξέρεις τι σημαίνει να ξέρω ότι στην Δρυμιά έχει πέσει η στάθμη της δεξαμενής; Αντιλαμβάνεσθε τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες και την επιχείρηση. Να κρατάω ιστορικά στοιχεία είναι μεγάλη υπόθεση.

 

ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΥΑ

Γ.Ζ. Η κυβέρνηση έδωσε κάποιες γενικέ γραμμές του νομοσχεδίου. Τον Οκτώβριο θα συζητηθεί. Κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Μπορώ να πω την κάνει η Ένωση ΤΩΝ ΔΕΥΑ και η ΚΕΔΕ. Το όλο θέμα σκαλώνει στο Σύνταγμα. Το νερό είναι τοπικό θέμα. Παρόλες τις προτάσεις των Ενώσεων, η κυβέρνηση θέλει να το προχωρήσει για κάποιου λόγους. Προσωπικά θα μπορούσε να βοηθήσει διαφορετικά. Η πρώτη σκέψη ήταν να γίνει περιφερικά όπως οι ΔΙΑΑΜΑΘ  και τώρα πήγαν σε επίπεδο νομού. Σε πρώτη φάση η ένωση των ΔΕΥΑ, Ξάνθης Αβδήρων και σε 2η φάση ο δήμος Τοπείρου και ο Μύκης και να υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο και να λειτουργούν σαν παραρτήματα αλλά είναι σε στάδιο ζυμώσεων.

ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ;

Γ.Ζ. Εκφράστηκαν φόβοι για αυτό το ζήτημα, έτσι όπως σχεδιάζεται – όπως και τα σκουπίδια – έτσι όπως είναι δομημένα, μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν. Δεν είναι δυνατόν στραγγαλίζεις τις ΔΕΥΑ και μετά να έρχεσαι για να δώσεις το φιλί της ζωής.

 

ΧΡΕΗ

Γ.Ζ. Υπάρχει μία απόφαση της προηγούμενης διοίκησης τιμολόγησης του νερού. Σύμφωνα με σύμβαση του 1980, εμείς παίρνουμε νερό από τις πηγές του Παραδείσου. Έβαλαν ένα πάγιο τέλος έως και 1 εκ. κυβικά μέτρα νερού και μικρή χρέωση μετά από αυτό. Για πολλά χρόνια, μέχρι και το 2017-18 πληρώναμε αυτό το πάγιο, μετά, με αποφάσεις των προηγούμενων διοικήσεων, μετρήθηκε το νερό και τιμολογήθηκε υψηλότερα και εκεί που πληρώναμε 40.000 ευρώ το χρόνο πληρώνουμε 400.000 το χρόνο.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ;

Γ. Ζ. Η προηγούμενη διοίκηση πήρε απόφαση αλλαγής αυτής της τιμολογίας …

Με ποιο σκεπτικό;

Γ.Ζ. Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί και από όσο γνωρίζω, ο νομικός σύμβουλος, ήταν αντίθετος σε αυτό. Μιλάμε για μία τεράστια ζημιά. Αντιλαμβάνονται όμως το λάθος, και το 2022, έρχεται με νέα απόφαση και αναιρεί εκείνη την απόφαση. Δηλαδή παίρνει νέα απόφαση και ξαναφέρνει τα πράγματα όπως ήταν, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Ο δήμος Χρυσούπολης έβαλε το ΑΦΜ μας στην Δ.Ο.Υ. και εισπράττει. Εμείς κάνουμε ανακοπή σε κάθε τιμολόγιο, αλλά, αυτό σημαίνει νομικά έξοδα και είναι χρήμα που φεύγει από τα ταμεία της ΔΕΥΑ. Το αίτημα μας στις δικαστικές αρχές για να πάψει να υφίσταται αυτός ο πέλεκυς πάνω από την ΔΕΥΑ, με το σκεπτικό ότι όλες οι εγκαταστάσεις συντηρούνται και λειτουργούν από εμάς και ο δήμος Νέστου, στην ουσία, απλά πουλάει νερό, που είναι χωρίς κόστος για αυτόν  κάτι που είναι αντίθετο στην λογική. Βέβαια όλα αυτά θα κριθούν στα δικαστήρια. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι δεχόμαστε οικονομικές πιέσεις και δεύτερον, από κακή λειτουργία των υπηρεσιών και σε συνδυασμό από μία ανώνυμη καταγγελία που έγινε στην ΔΕΥΑ , μία προμήθεια ενός έργου της τάξης του 1,6 εκ. ευρώ , που έγινε από την προηγούμενη διοίκηση, ενώ παραλήφθηκε,  το έργο δεν εκτελέστηκε σωστά και αφορά τον τηλε -έλεγχο.  Αυτή η προμήθεια, δεν εκτελέσθηκε σωστά στην πράξη. Ναι μεν έπεσαν οι υπογραφές ότι έγινε σωστά το έργο, όμως  στην πράξη δεν έγινε σωστά, έγινε μία ανώνυμη καταγγελία και ήρθε η διαχειριστική αρχή γιατί είναι ευρωπαϊκό πρόγραμμα και έκανε έλεγχο όλη την προμήθεια και ανακάλυψε ότι όντως ισχύει η καταγγελία, δεν έγινε σωστά η εκτέλεση της σύμβασης και έκανε αναζήτηση όλου του ποσού. Δηλαδή ζήτησε 1,6 εκατομμύρια πίσω.  Μπλέξαμε νομικά, αλλά, καταλαβαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με το κράτος  και άρα εγώ τώρα ως ΔΕΥΑ, πρέπει να κάνω άμυνα στα ταμεία μου, γιατί αν έρθει και μου πάρει 1.5 εκατομμύριο ευρώ,  δεν θα έχω να πληρώσω μισθούς. Κάναμε ανακοπές με Ελληνικές και Ευρωπαϊκές νομοθεσίες.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ;

Γ.Ζ. Πώς δεν έχει, ήδη αναζητούνται. Όμως, υπάρχει σοβαρό θέμα. Πέρα από τις ευθύνες, δηλαδή ποιος το έκανε, αυτά θα πάρουν τοΝ δρόμος τους, όμως, αντιλαμβάνεσθε την δυσκολία; Διότι αυτή η απαίτηση έχει εγγραφεί στα βιβλία της επιχείρησης. Δηλαδή, ξεκινάμε με ένα μεγάλο μείον στα ταμεία μας. Μείον 1,6 εκ. ευρώ, μείον τα 400.000 του δήμου Νέστου, μείον τα δικαστικά έξοδα… Παρά  ταύτα κάνουμε μία οικονομική διαχείριση και ταμειακά πάμε καλά. Κυνηγάμε τα ανείσπρακτα και ναι είμαστε σε καλό σημείο. Μάλιστα η ΡΑΕΥ ζήτησε από όλες τις ΔΕΥΑ, προκειμένου να σχηματίσει συνολικά την εικόνα όλα τα στοιχεία.  Οι περισσότερες ΔΕΥΑ δεν απάντησαν. Εμείς, είμαστε οι μοναδικοί που στείλαμε τα στοιχεία ενώ τις άλλες τις κάλεσαν για εξηγήσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε καλή δουλειά και ότι αποτυπώνουμε την κατάσταση βήμα βήμα και κάτι ανάλογο συμβαίνει σε όλη την δημοτική αρχή. Από την ανάληψη της, αποτυπώνεται η πραγματική κατάσταση για αυτό ίσως σε κάποιους τομείς πάμε λίγο πιο αργά αλλά δεν γίνεται να βαδίσεις αν δεν ξέρεις που πατάς.

Α. Παυλικιάνος: Σας ευχαριστούμε κύριε Πρόεδρε.