ΔΡΑΜΑ: Συνελήφθησαν 2 άτομα για απάτη σε βάρος Ελληνίδας σε οικισμό της Δράμας

ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΤΟΜΟ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ…

 

Οι δράστες εξαπάτησαν την παθούσα με τη μέθοδο υπόθαλψης συγγενικού προσώπου

Συνελήφθησαν χθες (6-9-2024) το απόγευμα στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, χθες το μεσημέρι άγνωστος δράστης προσποιούμενος τον αστυνομικό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με ημεδαπή και με πρόσχημα ότι προτίθεται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, κατάφερε να την πείσει να παραδώσει σε ημεδαπή συνεργό του χρηματικό ποσό για την παροχή των υπηρεσιών του.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τα στοιχεία του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που επιβιβάστηκε η δράστιδα μετά την παραλαβή των χρημάτων, στο οποίο όπως προέκυψε την ανέμενε ο ημεδαπός δράστης με τον οποίο αναχώρησαν οδικώς προς άγνωστη κατεύθυνση.

Κατόπιν ταυτοποίησης των στοιχείων των ανωτέρω δραστών και σχετικών αναζητήσεων που εκδόθηκαν από τους αστυνομικούς, οι δύο δράστες συνελήφθησαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ η αστυνομική έρευνα και προανάκριση συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.