Κασελάκης. Ήλθον, είδον, συρρίκνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, και απήλθον;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ: Οι κομουνιστές της Αμερικής είναι πρώτα Αμερικάνοι και μετά κομουνιστές ενώ στην Ελλάδα είναι πρώτα κομουνιστές.

Όπως δείχνουν οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασελάκης απέτυχε παταγωδώς να υιοθετήσουν οι «σύντροφοί» του ένα κόμμα τύπου Δημοκρατικών της Αμερικής, γιατί απλούστατα, οι αριστεροί στην Ελλάδα είναι πρώτα αριστεροί και μετά Έλληνες. Άρα, δεν υπήρχε περίπτωση να πετύχουν τα ανοίγματα του Κασελάκη προς την Κεντροαριστερά γιατί χαλούσε την σούπα, και την πλήρωσε με την μομφή που του έκανε η Κ.Ε. κόβοντας στην κυριολεξία το νήμα για μία ενωμένη κεντροαριστερά, το αντίπαλο δέος της κεντροδεξιάς.

Ο κ. Κασελάκης γνώριζε πώς το ποσοστό της κεντροαριστεράς αν ποτέ ενωνόταν, θα χτυπούσε την κεντροδεξιά.

Εδώ όμως είναι Ελλάδα και η ελευθερία στην λογική έμεινε αγκυλωμένη στην οθωμανική σκλαβιά.

 

Μοιραία έφτασε η αρχή του τέλους για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκι τον οποίο, σύμφωνα με την «σκοτεινή» πληροφόρηση,  ήθελαν να είναι ο Αμερικανικός παράγοντας αυτός που ανέθεσε την αποστολή στον Κασελάκη να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη. Σίγουρα, αυτό δεν μπορούσε να ισχύει γιατί οι Αμερικάνοι δεν είχαν κανέναν λόγο να δώσουν μία τέτοια εντολή αφού έχουν στην δούλεψή τους το καλό παιδί τον Κ. Μητσοτάκη.

Αυτά διέρρευσαν σαν «έρπουσα δημοσιογραφία» και ακούστηκαν όλο τον τελευταίο καιρό, προφανώς για να δικαιολογήσουν κάποιοι την παρουσία  του Κασελάκι να και την αδυναμία του να ηγηθεί.

Άρα δεν φταίει στον Κασελάκι ούτε το ότι είναι gay, ούτε το ότι είναι καλό παιδί, ούτε ότι έχει χρήματα, ούτε το ότι πρόβαλε σαν πρότυπο νοικοκυριού την προσωπική του ζωή, κάτι που είναι ξένο στην Ελληνική Κοινωνία, και ίσως στην τελική, η μεγάλη ενασχόληση των μέσων ενημέρωσης με την προσωπική του ζωή, ήταν φως φανάρι, ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προετοίμαζαν την Αχίλλειο πτέρνα του. Με εντολή τίνος; Αυτό μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι ξένος παράγοντας αλλά εσωτερικός και μάλιστα αριστερός παράγοντας.

Αυτό που φταίει είναι η αδυναμία του κ. Κασελάκη να αντιληφθεί τι σημαίνει αριστερά. Είναι ένα τσούρμο ανθρώπων, που απλά συζητά και θέλει να πάρει το χρήμα από τους πλούσιους και να το κάνει δικό του.

Με λίγα λόγια, ο Κασελάκης, δεν ήταν ποτισμένος στην αριστερή λογική και ότι και αν έκανε στήριζε την πορεία του στο δικό του χρήμα και άρα, δεν αντιλαμβανόταν τι «παιζόταν» στον περίγυρό του που ήταν ποτισμένος με την «αριστερή» λογική. Η πορεία του ήταν εμπόδιο στην αριστερή  λογική των συντρόφων του που υποστήριζαν το αριστεριλίκη, για να πάρουν, όπως προαναφέραμε το χρήμα από τους πλούσιους, όχι για να το μοιράσουν στους φτωχούς, αλλά για να το πάρουν οι ίδιοι.

Μοιραία ήρθε η σύγκρουση και μοιραία οι «άλλοι» 87 και βάλε, είναι ποιο δυνατοί και σιγά σιγά γίνονται περισσότεροι μήπως και καταφέρουν και επαναφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις παλιές καλές ημέρες που έλεγαν, αριστεροί είμαστε, όπως θέλουμε αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα.

Άρα ο Κασελάκης, ανεξάρτητα από την προσωπική του ζωή, που λόγω έλλειψης αριστερού  λόγου, την αναδείκνυε, δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί την αριστερή πλιατσικολόγα λογική.

Αυτό ήταν το αδύναμο σημείο του και ήρθε η ώρα να πληρώσει, να τα μαζέψει και να πάει από εκεί που ήρθε. Δηλαδή στην Αμερική.

Εκτιμάτε ότι η λογική του Κασελάκη ήταν ότι οι Δημοκρατικοί της Αμερικής, έχουν στους κόλπους τους και κομουνιστές, γιατί όχι και στην Ελλάδα;

Η μόνη διαφορά είναι ότι οι κομουνιστές της Αμερικής, είναι πρώτα Αμερικάνοι και μετά κομουνιστές, ενώ στην Ελλάδα, είναι πρώτα κομουνιστές.