ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


Ολική αποχή των δικηγόρων από τις 16 Σεπτεμβρίου – Αντιδρούν σε νομοθετικές ρυθμίσεις

Σε ολική αποχή από τα καθήκοντά τους προχωρούν οι δικηγόροι πανελλαδικά από τις 16 Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η απόφαση ελήφθη από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, με στόχο να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση για να αναθεωρήσει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία, σύμφωνα με τους δικηγόρους, δυσχεραίνουν το έργο τους και υπονομεύουν την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης.

Κύρια αιτία της διαμαρτυρίας αποτελεί η προωθούμενη αλλαγή στο πλαίσιο των αμοιβών και των δικαστικών παραστάσεων, καθώς και η επιβάρυνση των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων με νέες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι δικηγόροι τονίζουν ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε περαιτέρω επιβάρυνση του δικηγορικού σώματος, ενώ εκφράζουν ανησυχίες για την πρόσβαση των πολιτών σε νομική εκπροσώπηση.

Η αποχή αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με την προοπτική κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εάν δεν υπάρξει ανταπόκριση από την κυβέρνηση. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν ζητήσει άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για να συζητηθούν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει και να βρεθεί μια λύση.