Διχάζει την τοπική κοινωνία ο Ζειμπέκ

Με ερώτηση του ο κ. Ζειμπέκ. Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου(;) όλη η τοπική κοινωνία αναρωτιέται για αυτό,  προς την υπουργό παιδείας, ο  πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που πήδηξε νωρίς από το πλοίο πριν βυθιστεί,  και επιβιβάστηκε στο πλοίο της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ του 1% προκαλεί την νοημοσύνη των Ξανθιωτών και σπέρνει το ζιζάνια του διχασμού παρεμβαίνοντας μέσω βουλής, για ένα θέμα που αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες με πρόθεση να δημιουργήσει αλλότρια εικόνα, να σπείρει ζιζάνια διχασμού σε Χριστιανούς και μουσουμάνους της Ξάνθης. (Δυστυχώς η δημοκρατία δίνει αυτό το δικαίωμα, όπως δίνει και το δικαίωμα σε μέλη του DEP και του Τουρκικού Προξενείου, να ορίζονται, παρόλο το μίσος που κρύβουν μέσα στην ψυχή τους για τον Ελληνισμό, αντιδήμαρχοι στον δήμου Ξάνθης).

Τονίζουμε ότι το θέμα ορισμού διευθυντών στα σχολεία είναι καθαρά θέμα υπηρεσιακών παραγόντων και τα καθήκοντα των σχολικών εφορειών είναι ξεκάθαρα. Δεν ορίζουν την εκπαίδευση οι γονείς αλλά η υπηρεσία.

Όλα τα άλλα που επικαλείται ο βουλευτής (;) είναι για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι καταπατούνται τα δικαιώματα της μειονότητας.


Ρωτά ο βουλευτής (;) Κατόπιν όλων των παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν «αίφνης» την κυβέρνηση, να αλλάξει τον τρόπο που μέχρι σήμερα επιλέγονταν ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης, παρακάμπτοντας πλήρως τη Σχολική Εφορεία;

-Η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση, επενδύοντας στον αυταρχισμό και τον διχασμό, επιλέγει να αλλάξει και να παρέμβει συνολικά στο καθεστώς των μειονοτικών σχολείων, απαξιώνοντας και υπονομεύοντας την ύπαρξη των ίδιων των Σχολικών Εφορειών;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν