Στρατιωτικοί Ξάνθης: «Ως εμπαιγμό και εξαπάτηση εξέλαβαν οι δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικοί, έ-χοντας πρότερη εμπειρία και «γνώσιν ως φύλακες».

 

Ανακοίνωση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες κατά την 88η ΔΕΘ 2024

Σε ανακοίνωσή τους οι στρατιωτικοί της Ξάνθης χαρακτιρίζουν τις αυξήσεις ντροπής που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ ως εμπαιγμό και απάτη.Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: Ως συμβολική κίνηση της κυβέρνησης, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, την αύξηση που εξήγγειλε, από το βήμα της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στην αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης των στρατιωτικών, με μόλις 0,55 € μικτά την ώρα!

 

          Ως εμπαιγμό και εξαπάτηση την εξέλαβαν οι δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικοί, έχοντας πρότερη εμπειρία και «γνώσιν ως φύλακες».

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφο, απάντησε ότι: «… οι ένστολοι θα πάρουν και το 2025 και τις αντίστοιχες αυξήσεις που θα πάρουν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλά και μέσα από την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών…». Στην ίδια δε απάντηση έβαλε και φρένο «…. οι ένστολοι χρειάζονται περισσότερα αλλά οι πόροι είναι συγκεκριμένοι…».

Το τί θα πάρουν οι στρατιωτικοί, με τους δημοσίους υπαλλήλους, με συγκεκριμένους πόρους, το γνωρίζουμε πολύ καλά… Επαναλαμβάνουμε, έχουν γνώσιν οι φύλακες.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον Ελληνικό λαό ότι:

– τόσο οι στρατιωτικοί, όσο και οι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν λαμβάνουμε 13ο και 14ο μισθό, γιατί έτσι νομοθέτησαν και διατήρησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις μας. Άρα μηδέν εις το πηλίκον.

– τόσο οι στρατιωτικοί, όσο και οι δημόσιοι υπάλληλοι, εξακολουθούμε να καταβάλλουμε την «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» για την καταπολέμηση της ανεργίας, αλλά τα παιδιά μας, οι σύζυγοι, οι συγγενείς και φίλοι μας δεν μπορούν να βρουν δουλειές.

– η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών μας, θα σημάνει και μείωση των συντάξεών μας.

– ιδίως για τους στρατιωτικούς, οι κυβερνήσεις από το 2017 έως και το 2023, μας «έκλεψαν» τα δικαιούμενα 2,77 ευρώ μικτά ανά ώρα για τη νυκτερινή μας απασχόληση.

– οι στρατιωτικοί, αν και εργαζόμαστε οκτώ (8) ώρες τη νύκτα, αποζημιωνόμαστε για τις πέντε (5), ενώ δεν αποζημιωνόμαστε για την υπερεργασία μας και την εργασία μας τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα.

– οι στρατιωτικοί, που εργάζονται κατά τη νύχτα, αλλά η εργασία τους δεν αφορά σε 24ωρη υπηρεσία, δεν αποζημιώνονται.

– οι στρατιωτικοί, μπαλώνουμε κάθε τρύπα του κρατικού μηχανισμού, αφού οι κυβερνήσεις δεν προχωρούν σε γενναίες προσλήψεις προσωπικού,

– όλοι μαζί, στρατιωτικοί και λαός, δεινοπαθούμε όταν πλησιάζουμε τα ράφια των σούπερ μάρκετς και δεν μπορούμε να προμηθευτούμε τα αναγκαία για τη διαβίωσή μας, εξαιτίας και της ακρίβειας που κατατρώει τα εισοδήματά μας.

λαχταράμε όταν ανοίγουμε τους λογαριασμούς ρεύματος, νερού, τη-λεπικοινωνιών.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας μας, η κυβέρνηση και κάθε κομματικός φορέας που την υποστηρίζει, οφείλουν σήμερα κιόλας να δουν την πραγματικότητα κατάματα. Να αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να προχωρήσουν άμεσα σε νέο μισθολόγιο, που να ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες των στρατιωτικών και των οικογενειών τους.

Όλοι οι στρατιωτικοί οφείλουμε να παραμείνουμε «ψυλλιασμένοι» και μέσα από τα σωματεία μας να φωνάξουμε, να αγωνιστούμε, να διεκδικήσουμε. Το κάναμε στο παρελθόν με δυναμικές κινητοποιήσεις. Κερδίσαμε. Θα κερδίσουμε και τώρα.