Πάλι «στην απέξω» οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην δασοπροστασία

Οι στρατιωτικοί της Ξάνθης με ανακοίνωσή τους εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους αναφορικά με την προσαύξηση του σχετικού επιδόματος δασοπροστασίας στους δασικούς υπαλλήλους αφήνοντας «απέξω» τους στρατιωτικούς οι οποίοι συμμετέχουν 24 ώρες το 24ωρο στην δασοπροστασία.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, έγκαιρα είχε επισημάνει στον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την προσαύξηση σχετικού επιδόματος σε όλους τους δασικούς υπαλλήλους που απασχολούνται με την δασοπροστασία. Στο ανωτέρω πλαίσιο και δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί συμμετέχουν ενεργά, πυρετωδώς και μάλιστα 24 ώρες το 24ωρο στην δασοπροστασία κατά την αντιπυρική περίοδο, η Ένωση αιτήθηκε την διεύρυνσή του και στους στρατιωτικούς, μέχρι να απεμπλακούν από αυτή τη δράση, η οποία δεν περιλαμβάνεται στα καθήκοντά τους.

Ο κ. ΥΕΘΑ, όχι μόνο δεν ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά σε σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση απάντησε ότι οι στρατιωτικοί λαμβάνουν κανονικά αποζημίωση, προκαλώντας νέο κύμα δυσαρέσκειας στο στράτευμα.