Ο Επιμελητηριακός Συνδυασμός με τίτλο «Ισχυρό Επιμελητήριο» με επικεφαλής την Μαριάνθη Μαλιαρουδάκη διεκδικεί στις επιμελητηριακές εκλογές, αρχές Δεκεμβρίου, την προεδρία. Η δράση της κ. Μαλιαρουδάκη στο τοπικό επιχειρείν, στην συνδικαλιστική της δράση και στην θεσμική εκπροσώπηση των επιχειρήσεων στην διοίκηση του Επιμελητηρίου της Ξάνθης, είναι γνωστή και δεν νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε προς ώρας επί μακρόν σε αυτό το σημείο.
Θα πρέπει όμως να σταθούμε στο σημείο που κάνει αναφορά η υποψήφια πρόεδρος και αφορά την τακτοποίηση έως τις 22 Οκτωβρίου, για τις οικονομικές εκκρεμότητες και ο λόγος είναι για να μπορούν οι επαγγελματίες να ψηφίσουν. Η διαδικασία είναι γνωστή και ο επαγγελματίας μπορεί να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία πληρώνοντας την συνδρομή των 20 ευρώ, για το έτος 2023 και αυτομάτως ανεξάρτητα από όποιες άλλες υποχρεώσεις, μπορεί να ψηφίσει.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ

Με δεδομένη την μέχρι σήμερα απόμακρη συμπεριφορά των επαγγελματιών, απέναντι στο ανώτατο όργανο που τους εκπροσωπεί στην Ξάνθη, μπαίνει το ερώτημα γιατί να συμμετάσχει.
Η απάντηση είναι αυτονόητη. Για να μπορεί να έχει λόγο, να ασκεί έλεγχο και κριτική και κυρίως να καταθέτει προτάσεις στην προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων του συνόλου του επιχερείν στην Ξάνθη, απέναντι σε μία κυβερνητική πολιτική που απαξιώνει τους μικρούς και μικρομεσαίους επαγγελματίες του νομού.
Στο τέλος, για να έχει το δημοκρατικό δικαίωμα της συμμετοχής και όχι της κριτικής από τον καναπέ.