Δεν το έχουν με τις γκρεμισμένες γέφυρες στην Περιφέρεια

 

Ο λόγος για την πεσμένη γέφυρα της Καβάλας και φυσικά του Ιάσμου που λίγο πολύ κατάντησαν ανέκδοτο ή ήσσονος σημασίας γεγονός αφού ο κόσμος εξυπηρετείτε με τις παρακάμψεις.

Στην περίπτωση της Καβάλας, το θέμα ήδη ξεχάστηκε και η  μελέτη από την Εγνατία στα αζήτητα (πολύ αργεί) και η πεσμένη γέφυρα παραμένει πεσμένη.

Όσο για την πεσμένη γέφυρα του Ιάσμου και η πραγματοποίηση της σύνδεσης από την παλιά Εθνική Οδό, η ίδια κολόνια, καλά κρατεί.

Μόνο, που όπως λένε οι κάτοικοι της περιοχής που χρησιμοποιούν την παλιά γέφυρα, αρχίσαν και φαίνονται και αυτής τα σίδερα, δείγμα ότι «γερνάει» και πολύ φοβούνται ότι η παλιά γέφυρα του Κομψάτου, σε λίγα χρόνια θα έχει την τύχη της νέας πεσμένης γέφυρας.

Τι δείχνει αυτό το σκηνικό;

Δείχνει ότι το πολιτικό σύστημα αγκυλωμένο στο «αφού βολεύει», άστο και πορεύεται με τις ψήφους των πολιτών της Περιφέρειας για άλλα πράγματα ποιο ουσιώδη όπως τα πανηγύρια.

Πέρασαν πέντε ή έξη χρόνια από την πτώση και των δύο γεφυρών και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Αλήθεια κάτι είχε ακουστεί ακόμη επί Μέτιου ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

Αλήθεια ακούσατε εσείς κάτι για απόδοση ευθυνών;

Εμείς όχι.

Τελικό συμπέρασμα από όλη την ιστορία; – άλλωστε μόνο επί ιστορίας πρόκειται – Οι πολιτικοί ταγοί του τόπου, μόνο να ενώνουν δρόμους δεν κάνουν.

Αν το αναγάγουμε στην πολιτική λογική τους είναι αδιάφορο να ενώσουν τον κόσμο. Τον θέλουν διαιρεμένο και χωρισμένο.