Πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Εγκαινίων της νέας φοιτητικής εστίας ”Unity Smart Living”, επί της οδού Μπρωκούμη 31Α, από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελέημων, που δημιουργήθηκε στην Ξάνθη και ήδη φιλοξενεί 102 φοιτητές που σπουδάζουν στην πόλη μας.

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραίτης, ο αντιπεριφερειάρχης υποδομών Ιρφάν Χατζηγκενε, ο νομικός Στέργιος Γιαλάογλου, ο Θόδωρος Μαρκόπουλος του ξενοδοχείου “Ελενα” και αρκετοί φοιτητές

“Η UNITY  στοχεύει να γίνει ένα σύμβολο του πνεύματος, συνύπαρξης και δημιουργίας που είναι τόσο σημαντικό για την πόλη της Ξάνθης. Η Ξάνθη και η UNITY  θα αποτελούν ένα ισχυρό σύνδεσμο πνευματικής ανάπτυξης και πολιτιστικής συνύπαρξης” τόνισε η κυρία Ιωάννα Κουζόλου της εταρείας ”Unity Smart Living”

“Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που μας τιμούν με την παρουσία τους, τους φίλους και τα παιδιά μας που βρίσκονται εδώ σήμερα. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και μας γεμίζει χαρά και ευγνωμοσύνη.

Αυτό το έργο δεν είναι απλώς μια κατασκευή, αλλά ένας σημαντικός πυλώνας για την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο οποίος προάγει την έννοια της ενότητας και της συνεργασίας.

Η Ξάνθη  με τη μοναδική της πολιτιστική ταυτότητα προσφέρει στους φοιτητές ένα περιβάλλον όπου η ακαδημαϊκη και  προσωπική τους ανάπτυξη ανθίζει σε ένα κλίμα με σεβασμό.

Η UNITY δεν είναι απλώς κτίρια. Φιλοδοξεί να γίνει ένας φορέας που προάγει την έννοια της κοινότητας, της αλληλοϋποστήριξης και  της συλλογικότητας, συνδυάζοντας την ασφάλεια που εγγυαται για τα παιδιά μας.

Οι φοιτητές εδώ δεν θα μένουν απλά. Αλλά θα ζουν και θα συνεργάζονται ενισχύοντας τους δεσμούς τους μέσα από κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες μελέτης και περιοχές κοινωνικής αλληλεπίδρασης.

Η UNITY  στοχεύει να γίνει ένα σύμβολο του πνεύματος, συνύπαρξης και δημιουργίας που είναι τόσο σημαντικό για την πόλη της Ξάνθης.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους τοπικούς φορείς που συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το έργο τόσο σύντομα.

Επίσης θα θέλαμε να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά, να ευχαριστήσουμε την εταιρεία “Premia Properties” και τον κύριο Ηλία Γεωργιάδη, τον αγαπάμε και τον εκτιμούμε ιδιαίτερα που είναι σήμερα κοντά μας. Χωρίς το όραμα του και τη διάθεσή του να επενδύσει στη χώρα μας τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί.

Η Ξάνθη και η UNITY  θα αποτελούν ένα ισχυρό σύνδεσμο πνευματικής ανάπτυξης και πολιτιστικής συνύπαρξης.

Με αυτές τις σκέψεις ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή σταδιοδρομία, κάθε επιτυχία στις σπουδές τους και τα καλωσορίζου με μια μεγάλη αγκαλιά.”

O Ηλίας Γεωργιάδης από την “Premia Properties” δήλωσε:

“Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ στην πόλη σας. Βλέπετε μόνοι σας το κτίριο και ξέρετε πως ηταν και πως εγινε σημερα, θελω να πω ένα μεγαλο ευχαριστώ στην Ιωάννα και στο Δημήτρη και σε όλους τους συνεργάτες, στο δήμαρχο, σε όλους που βοήθησαν και καταφέραμε και αλλάξαμε αυτό το κτίριο.

Ένα Κτίριο που ήταν παρατημένο πολλά χρόνια και σήμερα πιστεύω οι φοιτητές που  μένουν εδώ θα περνάνε ωραία για πολλά χρόνια μέχρι να καταφέρουν τις σπουδές τους.

Και από τη μεριά μας θα είμαστε εδώ να επενδύσουμε και άλλα κτίρια. Και ειδικά σε φοιτητικές εστίες και εύχομαι πράγματι  να το διατηρήσετε, να το προσέξετε και όλοι να είναι καλά με υγεία και όλα θα τα καταφέρουμε.”

Ο δήμαρχος Στράτος Κοντός χαιρέτισε την εκδηλωση:

“Παρευρισκόμαστε για να τιμήσουμε όλοι αυτή  την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνετε.

Προσπαθεια για να αναγεννηθεί αυτος ο χωρος, ο οποιος  για χρόνια ήταν  υποβαθμισμένος Ολο αυτό το έργο και η επένδυση που αποφασίσετε να κάνετε στην πόλη μας, έχει γίνει ένα στολίδι πραγματικά και είμαστε περήφανοι γι αυτό. Να σας ευχαριστήρουμε για όλη την προσπάθεια. Είστε θεσμικοί επενδυτές της πόλης μας,  βοηθάτε στην ανάπτυξη της, και εμείς  ως φορείς, θα είμαστε δίπλα σας για να βοηθήσουμε όλα τα επόμενα βήματα.”