Λαϊκή Συσπείρωση: Τι θα κάνετε για να στηρίξετε τους αγρότες του Βόρειου Έβρου;

Με ερώτηση της η Λαϊκή Συσπείρωση προς τον περιφερειάρχη ζητά να πληροφορηθεί πώς θα παρέμβει η Περιφέρεια για να αμβλύνει το σοβαρό πρόβλημα άρδευσης των αγροτικών τεμαχίων στο Βόρειο Έβρο παρουσιάζοντας μετά από επιτόπια παρουσία τα παρακάτω προβλήματα.

Συγκεκριμένα απαιτούνται:

Α) στο φράγμα του Θεραπειού επισκευή στις «πόρτες» του φράγματος, ενίσχυση του μεσαίου πρόβολου που έχει ρωγμές, αντικατάσταση των συρματόσχοινων, επισκευή των διαρροών που υπάρχουν με αποτέλεσμα να πηγαίνει χαμένη περίπου το ¼ της ενέργειας που καταναλώνει το αντλιοστάσιο, επισκευή των κτιρίων από τα οποία πέφτουν σοβάδες.

Β) έργα συντήρησης των αγωγών άρδευσης που περνάν μέσα από τον ποταμό Άρδα (σιφόνι Κομάρων) που λόγω των ορμητικών νερών κινδυνεύουν να ξηλωθούν, με άμεσο κίνδυνο να σταματήσει η άρδευση σε όλη την περιοχή του ΤΟΕΒ Άρδα (βόρειο τμήμα), δηλαδή σε 56.000 στρέμματα.

Γ) στο βοηθητικό φράγμα στα Κόμαρα όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει κανονικά και να συμβάλει στην άρδευση του ΤΟΕΒ Άρδα (βόρειο τμήμα).

Ζητώντας παράλληλα, η Περιφέρεια για να ενισχύσει τους αγρότες της περιοχής θα μπορούσε να αναλάβει το κόστος της λειτουργίας του αντλιοστασίου ανύψωσης στην περιοχή Κομάρων που τώρα επιβαρύνει τον ΤΟΕΒ Άρδα (βόρειο τμήμα) και επομένως και τους αγρότες της περιοχής.