Οι αθλητικοί σύλλογοι Α.Σ. Δρομέων Ξάνθης “Xanthi Runners” και Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνουν τον 10ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Ξάνθης. Ο αγώνας, που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους της Ελλάδας, αποτελεί πλέον θεσμό και μια μεγάλη γιορτή για τους δρομείς και την πόλη.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024, και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ. Η διαδρομή του ημιμαραθωνίου είναι πιστοποιημένη από την IAAF-AIMS, κάτι που εγγυάται την ακρίβεια και την ποιότητά της. Πρόκειται για μια γρήγορη, ασφάλτινη διαδρομή με χαμηλό βαθμό δυσκολίας και ουδέτερη κλίση, η οποία είναι ιδανική για τη βελτίωση ατομικών επιδόσεων. Οι δρομείς θα κινηθούν εντός και περιμετρικά της πόλης της Ξάνθης, με αφετηρία και τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

Για να δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής σε όλους, από μικρούς μαθητές μέχρι και έμπειρους αθλητές, θα διεξαχθούν και παράλληλοι αγώνες, καλύπτοντας όλες τις ηλικίες και τις δυνατότητες. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης Cosmote eValue
  • Αγώνας πόλης 5 χλμ Sunlight Group
  • Μαθητικός αγώνας 1 χλμ
  • Αγώνας ΑΜΕΑ 1 χλμ
  • Αγώνας «Μαμά-Καρότσι» 1 χλμ
Από την «καρδιά» της πόλης ξεκινά ο 10ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης
Από την «καρδιά» της πόλης ξεκινά ο 10ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης

Ο Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Ξάνθης ακολουθεί διεθνή πρότυπα, προσφέροντας άψογη οργάνωση και υψηλού επιπέδου αγωνιστική εμπειρία, όπως έχει αναγνωριστεί από πλήθος δρομέων που συμμετείχαν σε προηγούμενες διοργανώσεις.

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης είναι η COSMOTE eValue, ενώ επίσημος χορηγός του αγώνα πόλης των 5χλμ είναι η Sunlight Group. Ο μαθητικός αγώνας του 1χλμ υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία της Syndea. Καθοριστική για την επιτυχία του αγώνα είναι η συμβολή πολλών τοπικών χορηγών και των εθελοντών μας! Ραντεβού στην εκκίνηση για τη μεγάλη δρομική γιορτή της Θράκης!

Πληροφορίες και εγγραφές: http://www.democritushalfmarathon.gr