Διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλαν την Τρίτη (15/10) ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης σε έναν αλλοδαπό άνδρα, ο οποίος προέβη σε καύση φυτικής βλάστησης, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Σήμαντρα, στην Ξάνθη. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχουν επιβληθεί αρκετά, αντίστοιχα, πρόστιμα στην περιοχή.

Αναλυτικά οι ποινές που βεβαίωσε η Πυροσβεστική μόνο τις τελευταίες ημέρες στην Περιφέρεια ΑΜΘ:

  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ροδόπης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση φυτικής βλάστησης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον οικισμό Σώστη, του Δήμου Ιάσμου, στην Ροδόπη.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ροδόπης, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση φυτικής βλάστησης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Κικιδίου, του Δήμου Κομοτηνής, στην Ροδόπη.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.562,5€ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση φυτικής βλάστησης, εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Νικηφόρου, του Δήμου Παρανεστίου, στην Δράμα.
  • Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.109,37€ από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Ελευθερούπολης, σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε εκτέλεση θερμών εργασιών, προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Ακροποτάμου, του Δήμου Παγγαίου,  στην Καβάλα.