Eρώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σχετικά με την έλλειψη σχεδιασμού αλλά και τη απουσία κατάλληλων μέτρων και ενεργειών που θα οδηγήσουν ομαλά, εύρυθμα και αποτελεσματικά στη μετάβαση στη νέα οργανωτική δομή των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, συνυπέγραψε ο βουλευτής Δράμας και Αν. Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θ. Ξανθόπουλος.

Στην Ερώτηση που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Οικονομικών & Ανάπτυξης Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη και συνυπογράφεται από 20 βουλευτές συνολικά, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Σύμφωνα με καταγγελίες, μεταξύ άλλων, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής αλλά και πολιτών, η έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και η μη λήψη των κατάλληλων μέτρων για την εύρυθμη μετάβαση στη νέα οργανωτική δομή των υπηρεσιών της ΑΑΕΔ, έχει ως αποτέλεσμα τη ταλαιπωρία και την απουσία εξυπηρέτησης πολιτών και επαγγελματιών» αναφέρει ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Η αναγκαιότητα, έστω και εκ των υστέρων, εύρυθμης λειτουργίας των φορολογικών υπηρεσιών μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μείωσης της γραφειοκρατίας και του διοικητικού κόστους και βελτίωσης του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, είναι δεδομένη. Γι’ αυτό και ζητάμε απαντήσεις από τον αρμόδιο Υπουργός σε συγκεκριμένα ερωτήματα.»

Δέν γνωρίζουμε τι μπορεί να πετύχουν οι βουλευτές που ζητούν απλοποίηση της φορολογικής διοίκησης, εκείνο που σίγουρα όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, η κυβέρνηση οργανώνει τις υπηρεσίες της μόνο για να παίρνει.