Είναι αδίστακτοι.

 

Χρησιμοποιούν την αγάπη υπέργηρων κυρίως ατόμων στα συγγενικά τους πρόσωπα και ζητούν υπέρογκα ποσά είτε για να τους περιθάλψουν είτε για να τους εγχειρήσουν.

Αυτή την φορά όμως στάθηκαν «άτυχοι» αφού η Αστυνομία της Καβάλας συνέλαβε έναν Έλληνα την ώρα που πήγε να “εισπράξει” την λεία.

Ποιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Αστυνομία της Καβάλας

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες δύο υποθέσεις απατών που διαπράχθηκαν την 14 και 22-10-2024 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας και των Σερρών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες κάλεσαν τηλεφωνικά τις ηλικιωμένες και με πρόσχημα αντίστοιχα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης ή ότι προτίθενται να υποθάλψουν συγγενικό τους πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει τροχαίο ατύχημα, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους. Ακολούθως, αφού κατάφεραν να πείσουν τις παθούσες, μετέβη ο συλληφθείς σε προκαθορισμένα σημεία και παρέλαβε τα συμφωνηθέντα, αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ και πέντε -5- χρυσές λίρες.