Το θέμα “τραπεζοκαθίσματα” των επιχειρήσεων καφέ και εστίασης της Ξάνθης, έθεσε επί τάπητος η δημοτική αρχή, μιας και όσο περνάει ο καιρός και τα οικονομικά περιθώρια των επιχειρήσεων λόγω οικονομικής δυσπραγίας, στενεύουν, η μόνη τους ελπίδα είναι να δει η δημοτική αρχή και οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες της Ξάνθης το όλο πρόβλημα και φυσικά να δοθούν εκείνες οι λύσεις που ούτε οι επιχειρήσεις να παραβαίνουν τον κανονισμό, αλλά και να μπορούν έγκαιρα και με σχετικά χαμηλό κόστος και φυσικά ανάλογα με την περιοχή και την επισκεψιμότητάς να λειτουργήσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης, την Πέμπτη έγινε μία πρώτη προσέγγιση του όλο θέματος και φυσικά έμεινε στην … προσέγγιση.

Ελπίδα των επιχειρήσεων είναι η δημοτική αρχή να δει “ζεστά” το θέμα για να μην παρουσιαστούν περιπτώσεις όπως με την προηγούμενη δημοτική αρχή που έδωσε τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων τον …  Αύγουστο.

Απορίας άξιο είναι ότι από το φωτογραφικό ενστατενε λείπει ο χειριστής του θέματος, δημοτικός σύμβουλος κος Γουναρίδης.

Ελπίδα όλων, σύμφωνα πάντοτε με τους επαγγελματίες,  να έχει ξεκαθαρίσει το όλο θέμα,  μέχρι τις αρχές της ερχόμενη Άνοιξης.

Ποιο αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Ξάνθης.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Ξάνθης, συνάντηση  με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ξάνθης Στρατού Κοντού, των Αντιδημάρχων Μπαντάκ Σιαμπάν (Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών) και Παπαδόπουλου Κυριάκου (Τεχνικών Έργων και Δόμησης), της Προέδρου της ΟΕΒΕ, κας Μαίρης Τσιακίρογλου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ξάνθης, κ. Ιωάννη Καραμανλή, καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επαγγελματιών Καφέ Μπαρ και Κέντρων Διασκέδασης Νομού Ξάνθης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια εφ’ όλης της ύλης ανάλυση του θέματος της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Οι συμμετέχοντες εξέτασαν τρόπους βελτίωσης της διαδικασίας αδειοδότησης, με στόχο τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους, ενώ παράλληλα διασφαλίζονται η ασφάλεια, η ομαλή κυκλοφορία και η πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις αλλαγές στη νομοθεσία, και συζητήθηκε το ενδεχόμενο τροποποίησης της κανονιστικής ρύθμισης για την απλοποίηση της διαδικασίας παραχώρησης δημοτικού κοινόχρηστου χώρου. Οι αλλαγές αυτές στοχεύουν στη θέσπιση ενός δίκαιου και ανταγωνιστικού τρόπου λειτουργίας, που θα ωφελήσει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και την τοπική κοινωνία.

Η συνάντηση κατέληξε με τη δέσμευση όλων των πλευρών για στενότερη συνεργασία και συνεχή διάλογο, με στόχο τη διαμόρφωση ενός ισορροπημένου πλαισίου που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης και των επαγγελματιών.