Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος οικότροφων φοιτητών Ξάνθη ζητά την άμεση αποκατάσταση των 80 φοιτητών στις εστίες.

Για σκηνές απείρου κάλους και ενός μπάχαλου που επικρατεί στις φοιτητικές εστίες, κάνουν λόγο, τα μέλη του συλλόγου οικότροφων φοιτητών ανακινώντας κινητοποιήσεις.

Ποιο συγκεκριμένα κάνουν αναφορά σε 40 πρωτοετής φοιτητές οι οποίοι πληρούν τις προϋπόθεσης για να μείνουν στις φοιτητικές εστίες, αλλά δεν γνωρίζουν πότε αυτό θα γίνει με ότι συνεπάγεται στο κόστος παραμονής τους εκτός των φοιτητικών εστιών.

Επίσης και σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση των φοιτητών, η πρυτανεία απαιτεί και απειλεί με κόψιμο ρεύματος και ίντερνετ άλλους 40 φοιτητές οι οποίοι μένουν στην εστία αλλά πρέπει να φύγουν για να γίνει η απαραίτητη συντήρηση, χωρίς όμως να γνωρίζουν πότε θα γίνει αυτό και φυσικά που θα μείνουν οι φοιτητές το διάστημα της ανακαίνισης των εστιών.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλα αυτά δεν θυμίζουν δωρεάν παιδεία και οι οικογένειες καλούνται για μία ακόμη φορά , να βάλλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ποιο συγκεκριμένα αναφέρουν.

Εδώ και μέρες η πρυτανεία και οι φοιτητική μέριμνα παίζουν κρυφτό χωρίς να δίνουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που τους θέτουμε, χωρίς να έχουν πάρει απολύτως κανένα μέτρο,  επιβεβαιώνοντας ότι όλα είναι στον αέρα.

Συγκεκριμένα:

  • Ενώ μας έχουν ενημερώσει ότι 40 φοιτητές ( στην πλειοψηφία τους 1οετείς) έχουν κάνει αίτηση και πληρούν τα κριτήρια εισδοχής, δεν έχει δοθεί δωμάτιο σε κανέναν, κανένας δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για το τι πρόκειται να γίνει.

Η ανησυχία μας μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αφού προφορικά έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι “ελπίζουν” να τους παραχωρήσουν τα δωμάτια την άνοιξη του 2025! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί συμφοιτητές μας να νοικιάζουν πανάκριβα δωμάτια σε ξενοδοχεία μέχρι να δούνε τι θα γίνει και άλλοι να σκέφτονται ακόμα και να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους γιατί δεν μπορούν να σηκώσουν το δυσβάσταχτο βάρος.

  • Την ίδια στιγμή πάνω από 40 εστιακοί φοιτητές που μένουν στο κτήριο Α1 καλούνται να φύγουν από το δωμάτιο τους για να πραγματοποιηθεί η ανακαίνιση, χωρίς ωστόσο να είναι προσδιορισμένο το που θα πάνε και χωρίς να έχουν καμία ενημέρωση. Μάλιστα, το πανεπιστήμιο έφτασε στο σημείο να απειλεί με μέιλ πως θα κόψει ρεύμα, νερό και ίντερνετ στο κτήριο, κάτι το οποίο αποτράπηκε μέσα από την παρέμβαση του συλλόγου μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να πάρει μέτρα ΤΩΡΑ το ΔΠΘ για να στεγαστούν και οι 40 δικαιούχοι ΑΜΕΣΑ
  • Να δοθούν αξιοπρεπή, βιώσιμα δωμάτια στους υπόλοιπους φοιτητές/τριες

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

  • Παρέμβαση στην κοσμητεία την Τρίτη 29/10 στις 13:00.
  • Παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο που θα ζητηθεί το ζήτημα της στέγης, την Τετάρτη 30/10.
  • Ενημέρωση- εξόρμηση σε όλη την πόλη της Ξάνθης για να γίνει παντού γνωστό το θέμα την Πέμπτη 31/10.