ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΖΕΙΜΠΕΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.
Όχι που θα έμενε απέξω ο Ζειμπέκ από την ιστορία του μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου της Ξάνθης αφού ο ίδιος, αγκαζέ με άλλους Προξενικούς διαδήλωναν στους δρόμους της Ξάνθης για την έλειψη σχολικών υποδομών του μειονοτικού Γυμνασίου και Λυκείου που μόλις πρίν από δύο χρόνια ήρθε στην διαχείρηση του Ελληνικού Δημοσίου, εγκαταλελειμένο από το ιδιότυπο καθεστώς του παρελθόντος και της «δωρεάς» κάποιου ιδιοκτήτη από την Θεσσαλονίκη αγνώστων λοιπών στοιχείων και συντηρημένο από σκοτεινά κονδύλια.
Ο ΖΕΙΜΠΕΚ. ΘΈΛΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΩΣ ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΚΟΛΕΓΙΟ.
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο κ. ΖΕΙΜΠΕΚ
Γκρινιάζει λοιπόν ο κ. Ζειμπέκ και ρωτάει στην Βουλή των Ελλήνων τους αρμόδιους υπουργούς, λόγω υπερπληθώρας μαθητών, πότε θα γίνει νέο σχολείο και θα προστεθούν προκάτ αίθουσες γιατί δεν χωράνε τα παιδιά να κάνουν μάθημα.
Αν πάμε όμως στο «ζουμί» της υπόθεσης, ο κ. Ζειμπέκ και άλλοι συν- τροφοί του, ήταν από αυτούς που με εντολές εξωθεσμικών παραγόντων, και με «θολούς» τρόπους, υποχρέωναν τα παιδιά να αυξάνονται και να πληθύνονται στο συγκεκριμένο σχολείο, υποχρεώνοντας μάλιστα, πολλά από αυτά, να φορούν τις περίφημες μαντήλες των 500 ευρώ ανά οικογένεια.
Ξέρει ο Ζειμπέκ τι λέμε.
Άρα, την στιγμή που υπάρχουν δεκάδες δημόσια σχολεία και οι γονείς που δεν θέλουν τα παιδιά τους να στοιβάζονται στο μειονοτικό Γυμνάσιο και Λύκειο, εκτελώντας τις επιθυμίες εξωγενών παραγόντων, μπορούσαν άνετα τα γράψουν, αλλά για τους γνωστούς λόγους δεν το έπραξαν.
Πρωταγωνιστές σε αυτήν την απόφαση των γονιών, προκειμένου να αποφύγουν εκβιασμούς και απειλές από το σύστημα της «συνδιοίκησες» υπέκυψαν και έστειλαν τα παιδιά τους στο Μειονοτικό Γυμνάσιο και λύκειο, με το αποτέλεσμα του υπερπληθυσμού των μαθητών με ότι αυτό σημαίνει για την έλλειψη εκπαιδευτικών χώρων.
Εντέλει αυτό μπορεί να πέτυχε για να πιεστεί η Ελληνική Πολιτεία για το κτιριακό, από τους εγκάθετους, όμως, έχει σοβαρή επίπτωση στην εκπαίδευση και την ψυχολογία των παιδιών, τα οποία μοιραία γίνονται το μπαλάκι σε αποφάσεις του Προξενείου που και αυτό με την σειρά του υπερέβη τα εσκαμένα, ξεχνά την διπλωματική αποστολή του και με τα ενταύθα «τσιράκια» του επιβάλλουν, με την μέθοδο του καρότου και του μαστίγιου την υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών στο συγκεκριμένο σχολείο, για να γίνονται στο Ελληνικό κοινοβούλιο, από τον δήθεν βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ζειμπέκ Χουσείν οι συγκεκριμένες ερωτήσεις με σκοπό, όχι ότι τους ένοιαξε η προκοπή των παιδιών, αλλά η επίτευξη αλλότριων στόχων.
Δυστυχώς στην μέση βρίσκονται τα παιδιά, τα οποία, έτσι όπως είναι «παστωμένα» με ευθύνη των γονιών τους, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα μάθουν γράμματα.
Άρα, η λύση, μέχρι η Ελληνική Πολιτεία να ανταποκριθεί, όχι μόνο για την ανέγερση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά όλων των σχολείων στην επικράτεια, θα χρειαστούν τουλάχιστον 10 με 20 χρόνια, θα ήταν φρόνιμο οι γονείς, ανεξάρτητα από τις πιέσεις που δέχονται από μουσουλμάνους τύπου Ζειμπέκ, να σκεφτούν το καλό των παιδιών τους. Άλλωστε στα Δημόσια Σχολεία φοιτούν εκατοντάδες μουσουλμανόπαιδα που οι γονείς ενδιαφέρονται να μάθουν τα παιδιά τους ότι και όλα τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα ανεξάρτητα σε ποια θρησκεία ανήκουν.
Α.Π.