Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
8 αβγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι του καφέ ούζο
2 ποτήρια του νερού αλεύρι
1 σακουλάκι 150γρ. ινδική καρύδα
Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ½ ποτήρια του νερού ζάχαρη
50γρ. ινδική καρύδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά.
Ρίχνουμε το ούζο, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και 100γρ. καρύδα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψί 36εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε το γλυκό στους 180°C σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιρόπι
Βράζουμε για λίγα λεπτά το νερό με τη ζάχαρη. Περιχύνουμε το παγωμένο γλυκό προσεκτικά με κουτάλα, λίγο – λίγο με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι και πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!