Υλικα:

500 gr. φύλλο για κανταίφι
100 gr. καρύδι
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 βανίλια
250 gr. βούτυρο
250 gr. σπορέλαιο
σιρόπι
4 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό
3/4 φλυτζάνια γλυκόζη
2 φλούδες λεμονιού
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση:

Τρίβουμε στα χέρια τα φύλλα κανταΐφι, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους.
Στο multi ψλοκόβουμε τους ξηρούς καρπούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ τα φυστίκια,την ζάχαρη,την κανέλλα,το γαρύφαλο,τα ξύσματα και την φρυγανιά.
Απλώνουμε το κανταΐφι και ξεχωρίζουμε σε μικρές λωρίδες.
Σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα για να μην ξεραθεί το φύλλο.
Παίρνουμε κάθε κομμάτι και προσθέτουμε το μείγμα κατά μήκος.
Τυλίγουμε σε ρολό απαλά.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία σε όλα τα φύλλα .
Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το λάδι.
Περιχύνουμε το βούτυρο ένα ένα τα κανταίφια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40-45 περίπου λεπτά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5′ λεπτά.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο σιροπιάζουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι τα κανταίφια και αφήνουμε να κρυώσουν καλά!
Untitled-1-265x168