Ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά και πλούσια γεύση. Ο σολομός κρύβει τα ω-3 λιπαρά μέσα στη φωλιά από το λάχανο. Δοκιμάστε τη συνταγή και σίγουρα θα σας αρέσει η γεύση του σολομού συνδυασμένη με το λάχανο.
Υλικά
8 φύλλα πράσινου λάχανου
4 φιλέτα σολομού
1 κουταλιά της σούπας ζωμό λαχανικών
80 g φρέσκα φασολάκια
1 καρότο
1/2 κόκκινο κρεμμύδι
10 μπαστούνια πράσο
1 κουταλιά της σούπας παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας λάδι
Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τα φασολάκια σε κομματάκια. Ξεφλουδίστε και κόψτε το καρότο σε κυβάκια. Πλύνετε και ψιλοκόψτε τα πράσα. Ξεφλουδίστε το λεμόνι ώστε να μείνει μόνο η σάρκα και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Μαγειρέψτε το σολομό και τα λαχανικά για 10 λεπτά σε νερό που βράζει.Στραγγίξτε και λιώστε το σολομό και τα λαχανικά. Προσθέστε το λεμόνι, τον ζωμό, την κρέμα και τα πράσα. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και προσθέστε το. Ζεματίστε τα λαχανόφυλλα και στραγγίξετε τα.Προσθέστε τη γέμιση και κλείστε τα φύλλα δένοντας τα με σχοινάκι. Μαγειρέψτε τα προσεκτικά με το λάδι για 8 λεπτά σε βαθύ τηγάνι με καπάκι κλειστό υποχρεωτικά.