Θετική η πρόταση Ιπ. Καμαρίδη

 

Πολλές φορές η διοίκηση του δήμου Ξάνθης σε σημαντικά θέματα επικαλείται το ανυπέρβλητο της νομοθεσίας, όπως π.χ. η διαχείριση των αδέσποτων ζώων και σε αυτό το κομμάτι, θα μπορούσε ίσως να της δοθεί δίκιο, με δεδομένο ότι είναι ένα πρόβλημα που αγγίζει όλους τους δήμους πανελλαδικά και σίγουρα η κεντρική διοίκηση θα πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία.

Όμως, το θέμα της οικοκυρικής σχολής,  θα μπορούσε να λυθεί ή να συζητηθεί σε τοπικό επίπεδο ακόμη και αν το Υπουργείο την κλείσει, με δεδομένο ότι το οικονομικό κόστος είναι ανεκτό, εφ όσον το κτίριο είναι ιδιόκτητο.

Η πρόταση του επικεφαλή της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ για στήριξη της οικοκυρικής σχολής από το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης προς όφελος της κοινωνίας, δεν ακούγεται κακή. Απεναντίας,  θα δώσει την ευκαιρία να ανοίξει δρόμος για συζήτηση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και για άλλα καυτά θέματα που ταλαιπωρούν τους Ξανθιώτες στην καθημερινότητα τους.

Σίγουρα, κανένας δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα μιας τέτοιας συζήτησης στο Δημοτικό συμβούλιο και μάλιστα την στιγμή που έχει εμπλακεί και το αρμόδιο Υπουργείο, όμως είναι μία καλή ευκαιρία να τοποθετηθούν και να συμμετάσχουν  οι παρατάξεις με τις προτάσεις τους, χωρίς ακρότητες και φαρισαϊσμούς.