Αντιδήμαρχε πρόσεχε και τους «από μέσα»

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος.

Όπως έδειξε η ολιγόλεπτη συζήτηση που είχαμε με τον νέο αντιδήμαρχο υπεύθυνο για τα κοιμητήρια Α. Κυριακίδη την Κυριακή το πρωί, είναι αποφασισμένος να αποτρέψει όλα τα άσχημα γίνονται μέσα στον χώρο του κοιμητηρίου όπως ληστείες, εκφοβισμοί, κλοπή μεταλικιών αντικειμένων πάνω από τους τάφους με σκοπό να πωληθούν σαν παλιοσίδερο, αρχής γενομένης από την περίφραξη δυτικά των κοιμητηρίων που συνορεύουν με τον οικισμό του Δροσερού και που πολλοί, κυρίως ανήλικοι, κάνουν «ρεσάλτο» σε υπερήλικες γυναίκες που πάνε για να ανάψουν κεράκι στους νεκρούς τους με σκοπό την ληστεία. Όπως είπε θα ενταθούν και οι έλεγχοι από το προσωπικό των κοιμητηρίων σχετικά με το ποιοι επισκέπτονται τα κοιμητήρια χωρίς στην συζήτηση να μας διευκρινίσει πώς ακριβώς αυτό θα γίνει.

Untitled ΑΡΘΡΟ

Εμείς εκείνο που έχουμε να πούμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο των νεκροταφείων Α. Κυριακίδη είναι ότι ορθώς προγραμματίζει την προστασία των κοιμητηρίων από εξωτερικούς παράγοντες αλλά μάλλον θα πρέπει να δει και τους «εσωτερικούς» παράγοντες και να ερευνήσει σε βάθος όλα όσα γίνονται και έχουν πρωταγωνιστές τους άμεσα έχοντες σχέση με την λειτουργία των κοιμητηρίων.

Τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φώς της δημοσιότητας είχαν «πρωταγωνιστές» ανθρώπους εκ των έσο και μάλλον αυτό θα πρέπει να τον κάνει προσεκτικό άσχετα αν κάποια πράγματα πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ασφαλείς πληροφορίες μας λένε ότι οι «από μέσα» είχαν στενές επαφές με κάποιους «από έξω».

Επίσης θα πρέπει να μας πει ο κ. Κυριακίδης αν αληθεύει αυτό που ακούστηκε, ότι δηλαδή υπάρχει αγορασμένο πρόγραμμα διαχείρισης των νεκρών και αν έχει σκοπό να το χρησιμοποιήσει προκειμένου να γίνεται χρηστή διαχείριση των νεκρών.