Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Και ξαφνικά λίγο μετά τον πανικό και μόλις μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε ελαφρώς η γαλήνη, μετά την μπόρα και τον καυγά, τον λόγο ζήτησε ο Γ. Κολλάρος για να κάνει μία ανακοίνωση.

Του δόθηκε ο λόγος από τον πρόεδρο και τι λέτε πώς έλεγε η ανακοίνωση τους επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Είπε ο κ. Κολάρος, ότι αυτοί οι Hellenic Elektronic Center που μαζί με τον δήμο Ξάνθης και το Λύκειο Ελληνίδων συνδιοργάνωσαν το Πανθρακιώτικο αντάμωμα, είναι ακροδεξιοί.

Πάγωσε η αίθουσα περιμένοντας να ακούσει τον Γ. Κολάρο να εξηγήσει γιατί τους αποκαλεί ακροδεξιούς.

Μίλησε ο Γ. Κολάρος και είπε ότι αυτοί είναι ακροδεξιοί, διότι έβγαλαν στον τύπο την είδηση ότι κάποια από τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στην Ξάνθη, τρομοκρατούν νεοεισερχόμενους φοιτητές και συμπεριφέρονται άσχημα στους καθηγητές.

Άρα λοιπόν, όσοι λένε και γράφουν αυτά τα άσχημα που γίνονται μέσα στο πανεπιστήμιο είναι ακροδεξιοί.

Δεν θα αναφερόμουν σε αυτήν την άτυχη στιγμή του κατά τα άλλα σώφρονα καθηγητή, γιατί στην μνήμη μου ήρθε το χτίσιμο του κ. Καραμπίνη από τους φοιτητές και πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά που γίνονται κατά καιρούς στον χώρο.

Μου έκανε εντύπωση αυτή η παρατήρηση του κ. Κολάρου γιατί, συμπληρώνοντας την σκέψη του, είπε εν κατακλείδι ότι ο δήμος θα πρέπει να προσέχει και να μην κάνει εκδηλώσεις με ακροδεξιούς.

Τώρα πώς όλα αυτά συνδυάστηκαν σε ένα καθαρό μυαλό σαν του Γ. Κολάρου εγώ δεν το κατάλαβα.

Ελπίζω μόνο να μας δώσει την ευκαιρία να μας πει τι ακριβώς ήθελε να πει.

 Untitled ΑΡΘΡΟ