Πρέπει να αναθεωρήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και η διοικούσα δημοτική παράταξη τον τρόπο πολιτικής διαχείρισης στα θέματα που «σκάνε»
Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος
Διαβάσαμε όλοι τις δηλώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ξυνίδη και Μπένη, οι οποίοι όπως δηλώνουν, θα στείλουν στα δικαστήρια μέλη από την διοίκηση για τους παρακάτω λόγους που φυσιολογικά δεν θα έπρεπε καν να φτάσουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης σε off the record συζητήσεις.
Ο Δ. Μπένης δηλώνει στην ΘΡΑΚΗ ότι θα πάει τον δήμο στα δικαστήρια για τα cd του Σαββιδάκη.
Είναι βέβαιο ότι αν δεν ερχόταν αυτή η περίεργη τροπή με τις κόντρες μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τον πρόεδρο Γιάννη Δρεμσίζη να μην του δίνει 3 λεπτά χρόνο να παρουσιάσει τα ντοκουμέντα που αφορούσαν την υπόθεση Σαββιδάκη, η υπόθεση κατά την εκτίμηση μας, θα είχε κλείσει εκεί και δεν θα προκαλούνταν αυτός ο ορυμαγδός που προκλήθηκε.
Λάθος χειρισμός κατά την εκτίμηση μας του προεδρείου. Διότι δεν είναι δυνατόν να μην επιτρέπεις στον επικεφαλή της αντιπολίτευσης να μιλήσει εκτός κανονισμού για 3 λεπτά και να επιτρέπεις έναν πολύωρο καυγά για αυτό το θέμα, μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όπου πρωταγωνιστές ήταν οι ύβρεις και οι απειλές.
Άρα όταν υπάρχει δράση, μοιραία περιμένεις και την αντίδραση.
Η αντίδραση σύμφωνα με τον Δ. Μπένη θα εκδηλωθεί με το να στείλει την υπόθεση Σαββιδάκη στα δικαστήρια.
Άλλο ένα σημείο αναφοράς για τα αποτελέσματα της δυσκαμψίας της δημοτικής αρχής είναι ότι εφ όσον ο καλλιτέχνης τραγούδησε, θα μπορούσε απλά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να πληρωθεί και να τελείωνε η δουλειά εκεί.
Για να γίνει αντιληπτό το ζήτημα, σύσσωμη η αντιπολίτευση εδώ και τρείς μήνες φωνάζει για τα cd του Σαβιδάκη, δίκαια ή άδικα εκεί που έφτασαν τα πράγματα, μικρή σημασία έχει. Άρα το λιγότερο που μπορούσε να κάνει το προεδρείο ήταν να αφήσει τον Δ. Μπένη να εκτεθεί προσκομίζοντας στοιχεία που δεν στήριζαν τις θέσεις τους. Εκτός αν το προεδρείο γνώριζε ότι τα στοιχεία που κρατούσε στα χέρια του Δ. Μπένης ήταν καυτά. Αν μεν ισχύει το δεύτερο τότε το προεδρείο θα θεωρηθεί ότι συγκαλύπτει ανομίες (;)
Αν αυτό δεν είναι δυσκαμψία, είναι κακός χειρισμός από την πλευρά του προεδρείου και φυσικά της Δημοτικής αρχής.
Η άλλη περίπτωση που δείχνει την δυσκαμψία της δημοτικής αρχής είναι η περίπτωση Ξυνίδη όπου σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρόεδρος Δρεμσίζης έδωσε τα κλειδιά του χώρου όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν η Κοινωνία των Πολιτών στον Νίκο Ανταμπούφη.
Προφανώς «γκρίνιαξε» ο Ν. Ανταμπούφης σαν επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ζητώντας να στεγαστεί στον χώρο όπου φυσιολογικά, με πρόταση του προηγούμενου Δημάρχου διατέθηκε ο χώρος. Πρέπει να σημειωθεί ότι όταν ο χώρος δόθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του Μ. Στυλιανίδη, τότε υπήρχαν μόνο τέσσερις δημοτικές παρατάξεις.
Γιατί λοιπόν μόλις «έσκασε» το αίτημα από τον κ. Ανταμπούφη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ή ο ίδιος ο Δήμαρχος δεν κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για να τους πει κύριοι δεν χωράτε όλοι μαζί σε αυτόν τον μικρό ενιαίο χώρο, πάμε να δούμε που μπορείτε να στεγαστείτε και λογικό είναι άλλωστε. Το θέμα θα τελείωνε εκεί.
Ο δήμος Ξάνθης όπως ακούσαμε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν στερείτε χώρων. 180 ακίνητα έχουν οι Ξανθιώτες, ζωή νάχουν.
Δεύτερο «φάουλ» στην υπόθεση, αφού το προεδρείο είδε ότι το θέμα με τον Ξυνίδη και Ανταμπούφη μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου «χοντραίνει» εις βάρος του προεδρείου, γιατί λοιπόν το ίδιο το προεδρείο, εκείνη την ώρα δεν έθεσε στο Σώμα, σάν θέμα συζήτησης για την ανεύρεση χώρου στέγασης όλων των παρατάξεων, όπως άλλωστε προβλέπετε από τον Καλλικράτη;
Και εδώ πλέον αναρωτιέται κάποιος που παρακολουθεί τα αυτοδιοικητικά της Ξάνθης.
Και στις δύο προαναφερόμενος περιπτώσεις, η διοικούσα παράταξη παρουσίασε μία εικόνα αδυναμίας πολιτικού χειρισμού απλών θεμάτων όπου μπορούσε με νηφαλιότητα να δοθεί μία λύση ενώ, αντί για αυτό, επέτρεψε να μετατραπεί η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, ο ναός της δημοκρατίας αν θέλετε της Ξάνθης, σε ένα απέραντο «λιμανίσιο» καφενείο της Τρούμπας την δεκαετία του 50.
Μάλλον ο δήμαρχος θα πρέπει να επανακαθορίσει τους στόχους της παράταξης του και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου την τακτική του.
Διαφορετικά κάθε τρείς και λίγο ο ίδιος, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του θα «τρέχουν» στα δικαστήρια.