Την αντίθεση του εξέφρασε ο Β. Καστρινάκης για το «ξήλωμα» του καταρράκτη και όχι σιντριβανιού, όπως εξήγησε, που βρίσκεται κάτω από τον πλάτανο στην κεντρική πλατεία.
Ο Β. Καστρινάκης είναι ένας από τους τεχνίτες, ο οποίος, μαζί με τον πατέρα του που ήρθε για αυτόν τον σκοπό από την Κρήτη, υπάρχει συναισθηματικό δέσιμο, όπως σημείωσε, έκτισε το τον καταρράκτη στα πλαίσια της συνεργασίας του με την κατασκευάστρια εταιρεία η οποία ανέλαβε το έργο της ενοποίησης των πλατειών και που έκοψε στην μέση την πόλη της Ξάνθης.
Στην συνέχεια ο Β. Καστρινάκης ανέφερε ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει δεκάδες προβλήματα και σίγουρα δεν είναι καιρός να ασχοληθεί με αυτό σε μία προσπάθεια όπως υπαινίχθηκε, να εξυπηρετηθούν κάποιοι επαγγελματίες οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν την σκιά του πλάτανου για να έχουν κέρδος.
Σε αυτό το σημείο της συζήτησης ανέφερε ότι δυστυχώς για τους Ξανθιώτες, όταν γκρεμιστεί ο καταρράκτης, θα μπορούν να τον απολαμβάνουν αυτοί που διαθέτουν 3 ευρώ, όσο είναι το κόστος ενός καφέ, τονίζοντας ότι όλο και περισσότεροι Ξανθιώτες, λόγω της ανεργίας δεν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τον ίσκιο του πλατάνου, συνοδεία ενός καφέ.
Η πρόταση του είναι, εφ όσον ο δήμαρχος αποφασίσει κάτι τέτοιο, να βάλλει παγκάκια για να απολαύσουν τον ίσκιο, όσο το δυνατόν περισσότεροι συνδημότες μας.