Το Τμήμα Επιστημών του Πολιτισμού του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” στην Ξάνθη
Ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην απόλυτα επιτυχή οργάνωση της πρώτης Βραδιάς του Ερευνητή στην Ξάνθη στις 30 Σεπτ. 2016
Κλείνοντας την αυλαία της πρώτης διοργάνωσης της «Βραδιάς του Ερευνητή» στην Ξάνθη που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συντελεστές που στήριξαν την οργάνωση και τις εκδηλώσεις.
Καταρχήν ευχαριστούμε όλους τους εκθέτες μας, οι οποίοι γέμισαν το χώρο μας με τεχνολογία, τέχνη και ιδέες: την ομάδα φοιτητών Racing Team του ΔΠΘ που έφεραν τον εργαστηριακό κινητήρα και τα σχέδια για την ανάπτυξη του μονοθέσιού τους, το Εργαστήριο Ειδικής Μηχανολογίας του ΔΠΘ με τις τεχνολογίες 3Δ εκτύπωσης αλλά και την καινοτόμα τεχνολογία καταμέτρησης επισκεπτών σε εκδηλώσεις, τον Κωνσταντίνο Κουρτίδη Αν. Καθ. του ΔΠΘ για το πολύ καινοτόμο έκθεμα τεχνολογίας και τέχνης, την ΩMEGA Technology για την παρουσίαση της πρωτοποριακής τεχνολογίας GameIt, το Public για την παρουσίαση του πρωτοποριακού 3Doodler, τον Σύλλογο RoboSpecialists και το ΚΠΕ Βιστωνίδας για τα ρομποτικά εκθέματά τους, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης για τις εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, ξυλογλυπτικής και συντήρησης, τον Κωνσταντίνο Μπουντά και τη Μάρθα Κοσμοπούλου για τα εκθέματα από ξύλο, κοχύλια και γυαλί, τους Αντώνη Κουτσούμπα και Maria Silva Paraguaya Cubas Manfredini για τα εκθέματα τέχνης και τεχνολογίας, τον Τριαντάφυλλο Βαΐτση για τα εκθέματα από το «Σπίτι της Σκιάς» και τον Διογένη Παπαδόπουλο για τους μοναδικούς πίνακές του.
Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές και χορηγούς της εκδήλωσης που ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλλε στην πιο ολοκληρωμένη εκτέλεση της Βραδιάς: τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, τα ΚΤΕΛ Ξάνθης, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τους Όινους Σγουρίδη, το Κτήμα Βουρβουκέλη και τους Κίκονες, το Ζαχαροπλαστείο Το Κάτι Άλλο, την εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε., την Τελεία+Παύλα Εκδοτική-Εκτυπωτική, τα Έπιπλα Παπαχαστάς – MODOFFICE, τα Έπιπλα Μενεξές, τη ViewMAX Studios, τη Byte1 και φυσικά το Public.
Ευχαριστούμε τους εθελοντές φοιτητές από το ΔΠΘ Μελίνα Τσαγκλή, Μαρίνα Παπαργυρίου, Ελένη Τσοτσοπούλου, Βέρα Ποζουκίδου, Φώτη Κωνσταντινίδη, Κωνσταντίνο Ζούκο, Κωνσταντίνο Ιωαννίδη, των οποίων η ένθερμη εμπλοκή και συμβολή ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος και στην υποστήριξη των επισκεπτών και των εκθέσεων.
Ευχαριστούμε, τους καταπληκτικούς μουσικούς μας Xanthi Gunz Beatbox, Γιώργο Ηλιάδη, Χάρη Ξυλά, Βαγγέλη Τσακίρη, Αγκόπ Γιακουπιάν, Δημήτρη Δημητρίου, Τριαντάφυλλο Σφυρή και Δημήτρη Σφυρή, οι οποίοι πλαισίωσαν και έκλεισαν τη Βραδιά του Ερευνητή με μοναδικό τρόπο. Ευχαριστούμε τον Άγγελο Μουρβάτη για τις συμβουλές του στην οργάνωση.
Οφείλουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε ανθρώπους και οργανισμούς που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην όλη οργάνωση: στην Πόπη Κλούρη από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης που οργάνωσε την επίσκεψη των σχολείων κατά το πρωινό βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, στον Πέτρο Παυλίδη από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ξάνθης που συνέβαλε καθοριστικά στην οργάνωση της Βραδιάς, στα ΚΤΕΛ Ξάνθης για την παραχώρηση λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών.
Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Παναγιώτη Σωτηρόπουλο που επιτάχυνε καθοριστικά την οργάνωση της εκδήλωσης με πολλαπλούς τρόπους.
Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, όλους τους επισκέπτες που είχαμε την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά και να μοιραστούμε τη χαρά της εξ-ερεύνησης.
Κλείνοντας την αυλαία μπορούμε να πούμε τελικά ότι και φέτος η έρευνα μας ταξίδεψε σε νέα μονοπάτια και ότι παρά τις όποιες αντιξοότητες δεν σταματάμε να ελπίζουμε και να στοχεύουμε σε νέα ενδιαφέροντα ταξίδια έρευνας για έναν καλύτερο κόσμο του αύριο. Και του χρόνου!