Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών 

 

Κατασχέθηκαν περίπου 3 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 5 φυτά κάνναβης, σπόροι κάνναβης και ναρκωτικά δισκία  

 

Συνελήφθη χθες (31-10-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας και διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 56χρονου, όπου εντόπισαν και κατέσχεσαν:

 

  • 5 φυτά κάνναβης, ύψους από 1 έως 1,20 μέτρων
  • 11 νάιλον συσκευασίες και 6 γυάλινα βάζα με ακατέργαστη κάνναβη,

συνολικού βάρους 864,5 γραμμαρίων

  • αποξηραμένα φυτά κάνναβης, συνολικού βάρους 090 γραμμαρίων
  • σπόρους κάνναβης
  • 4 ναρκωτικά δισκία

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

 

 

 

Σύλληψη 2 διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 16 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (31-10-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 32 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δέκα (10) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και έξι (6) υπήκοοι Συρίας.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε όχημα (μικρό λεωφορείο) και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και πέντε κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Συνελήφθησαν την 31-10-2016 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 46 ετών, διότι, όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα, έκαναν χρήση δύο (2) ανιχνευτών μετάλλων, σε παραλία της Αλεξανδρούπολης, χωρίς να κατέχουν τη σχετική άδεια. Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ανιχνευτές.