Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη:
Μισό κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
5 κουτ. του γλυκού λάδι
1 βανίλια
1 φλυτζανάκι του καφέ ουίσκι ή ούζο
καρύδια θρυμματισμένα για το σερβίρισμα
Τι θα χρειαστείς για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 κούπες μέλι
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση της ζύμης
Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ενα μεγάλο μπωλ. Ύστερα, ζύμωσε τη ζύμη πολύ καλά και άσε τη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Πάρε τη ζύμη και χώρισε τη σε μπαλάκια.
Άνοιξε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο με τον πλάστη ή με το ειδικό μηχάνημα που μπορείς να προμηθευτείς στα διάφορα καταστήματα που πουλάνε είδη κουζίνας.Με αυτό το μηχάνημα μπορείς να ανοίξεις και τα μακαρόνια.
Άνοιξε καλά το κάθε μπαλάκι και κόψε το σε κομματάκια φύλου γύρω στα 20 χ 15 εκατοστά. Μέτρα περίπου 2 παλάμες. Κάθε κομματάκι που κόβεις,βάζε το σε μία καθαρή πετσέτα και σκέπασε το για να μην ξεραθεί.
Άν είναι και λίγο νωπή,τόσο το καλύτερο. Γέμισε μια κατσαρόλα με μπόλικο ηλιέλαιο.
Όταν λέω μπόλικο,εννοώ να σκεπάζει το κάθε κομματάκι δίπλας. Αφού ζεσταθεί καλά το λάδι,βάλε το ένα κομματάκι μέσα στο λάδι και φτιάξε τη με το πηρούνι σου,έτσι ώστε να πάρει το σχήμα της δίπλας.
Μην ανησυχείς αν δεν σου πετύχει με τη πρώτη.Προσπάθησε μέχρι να το καταφέρεις.
diples-ediva
Μόλις, φουσκαλιάσει η ζύμη,η δίπλα είναι έτοιμη. Βάλε τις δίπλες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Πέρασε , τη κάθε δίπλα απο το σιρόπι και βάλε τη να στραγγίξει σε ενα πιάτο.Πασπάλισε με καρύδια και έτοιμες οι δίπλες! Σέρβιρε με παγωτό βανίλια και καλή όρεξη!
diples
Για το σιρόπι:
Βράσε όλα τα υλικά μαζί για 10-15 λεπτά και άσε το στην άκρη.
diples-edivagr
Καλή επιτυχία!