Τι χρειαζόμαστε:
- Λίγο ελαιόλαδο
- 500 γρ. γαρίδες Νο1
- 1 κρεμμύδι (ξερό) ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 70 ml. ούζο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 κγ. ζάχαρη
- Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
- Φέτα
Πώς το κάνουμε:
1) Βάζω το λάδι στο τηγάνι και έπειτα στη φωτιά.
2) Όταν ζεσταθεί ρίχνω το σκόρδο, τη πιπεριά και το κρεμμύδι και αφού μαράνουν ρίχνω τις γαρίδες.
3) Όταν πάρουν χρώμα (και απο τις 2 πλευρές), σβήνω με το ούζο.
4) Ρίχνω τη ντομάτα με τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο (ανάλογα τα γούστα μας).
5) Το αφήνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6) Μόλις τελειώσει ρίχνω τη φέτα και το μαιντανό και σερβίρω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να φτιάξετε τη συνταγη και με μικρες γαρίδες (αν και εγω προτιμώ τις μεγάλες).