Υλικά
Για τη ζύμη Μπαμπά
- 200γρ. γάλα
- 20γρ. μαγιά νωπή
- 450γρ. αλεύρι σκληρό
- 40γρ. ζάχαρη
- 10γρ. αλάτι
- 5 αβγά
- 100γρ. βούτυρο αγελάδος 82%
Για το σιρόπι με ρούμι
- 1.450γρ. νερό
- 465γρ. ζάχαρη
- 200γρ. ρούμι μαύρο
Για τη σαντιγί βανίλια
- 500γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 50γρ. ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνης
Για το σερβίρισμα
- φρέσκα φρούτα
- αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
Διαδικασία
Για το σιρόπι: Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό σε μεσαία θερμοκρασία έως ότου πάρουν μια βράση. 2 λεπτά αφού αρχίσουν να βράζουν σβήνετε τη φωτιά και το σιρόπι είναι έτοιμο. Όταν η θερμοκρασία του πέσει σε θερμοκρασία δωματίου, προσθέτετε το ρούμι και αποθηκεύετε στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
Για τους Μπαμπάδες: Βάζετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, στον κάδο του μίξερ και με το φτερό ανακατεύετε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και γυαλιστερή.
Στη συνέχεια, ρίχνετε σιγά σιγά το βούτυρο που έχετε λιώσει από πριν και έχετε αφήσει να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σταματάτε το μίξερ, σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος της.
Αφού διπλασιαστεί ο όγκος της, ανακατεύετε τη ζύμη με ξύλινη κουτάλα για να χάσει τον όγκο που έχει πάρει και τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλό κορνέ Νο 12. Γεμίζετε τις φόρμες για μπαμπά στα 2/3. Βάζετε ξανά τις φόρμες με τη ζύμη σε ζεστό μέρος, μέχρι να διογκωθεί η ζύμη λίγο πάνω από τη φόρμα.
Ψήνετε τους μπαμπάδες στον φούρνο στους 170οC μέχρι να στεγνώσει καλά η ζύμη και να γίνει τραγανή.
Αφήνετε τους μπαμπάδες να κρυώσουν και στη συνέχεια τους βάζετε στο κρύο σιρόπι με το ρούμι και τους αφήνετε για περίπου 10 ώρες να σιροπιαστούν καλά.
Βάζετε στο μίξερ τα υλικά για την σαντιγί και χτυπάτε καλά να διογκωθεί. Σουρώνετε τους μπαμπάδες σε μια σχάρα για 40 λεπτά και γαρνίρετε το πάνω μέρος τους με τη σαντιγί, χρησιμοποιώντας κατσαρό κορνέ.
Τέλος, διακοσμείτε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας και αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο και σερβίρετε.