‘Αποφράδα ημέρα’. Ο Δήμος Μονάχου παίρνει πίσω το κτίριο που είχε παραχωρήσει για ελληνικό σχολείο. Ως πότε θα ξευτελίζουν την Ελλάδα στο εξωτερικό;

Καταγγέλλει την κυβέρνηση η ΝΔ για έλλειψη ευαισθησίας  στην Ελληνόγλωσση παιδεία των ομογενών μαθητών.  Αν επρόκειτο όμως για την τουρκόγλωσση παιδεία στην Θράκη δεν έχει κανένα πρόβλημα. Λέει χαρακτηριστικά η Αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Πιστή στο δόγμα της ακατάσχετης ψευδολογίας, η Κυβέρνηση, αντί για μαθήματα ελληνικής γλώσσας στα ελληνόπουλα του Μονάχου, παραδίδει μαθήματα αναξιοπιστίας και εμπαιγμού.

            Την ώρα που ο Υφυπουργός μιλά για λύση στα ζητήματα στέγασης σχολικών μονάδων και εύρεσης συγκεκριμένου χώρου, ο χώρος αυτός έχει ήδη ενοικιαστεί και εκατοντάδες  ομογενείς μαθητές του Μονάχου, έναν μόλις μήνα πριν τη λήξη του διδακτικού έτους, βρίσκονται χωρίς σχολικό διδακτήριο.

            Η … δήθεν “κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητη” Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως διατείνεται ο Υφυπουργός Παιδείας, “κατάφερε” να φέρει σε πρωτοφανή απόγνωση την ελληνική παροικία.

            Με την ιδεοληπτική συμπεριφορά τους για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση απαξιώνουν τα ελληνικά σχολεία στη συνείδηση των ομογενών μαθητών.

            Ας αντιληφθούν πως η ελληνική Παιδεία για τη διασπορά, αποτελεί αποστολή μείζονος εθνικής σημασίας».