Πολύς ο κόσμος που επισκέφτηκε την περασμένη Δευτέρα τον Αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων όπου οι υπεύθυνοι ξενάγησαν τους επισκέπτες που άγγιξαν τον αριθμό ρεκόρ των 500 περίπου ανθρώπων κάτι που σίγουρα αυτή η εκδήλωση πρέπει να επαναληφτεί.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η ανάγκη δημιουργίας υποδομών φιλοξενίας των επισκεπτών στην περιοχή ήταν εμφανής αφού ο πολύς κόσμος δεν είχε την δυνατότητα να απολαύσει ένα αναψυκτικό.

Είναι αυτό που γράφουμε επανειλημμένα. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή η οποία θα δημιουργήσει το περιβάλλον εκείνο που θα προσελκύσει επενδυτές οι οποίοι θα φιλοξενήσουν τους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Με ένα λιμάνι εγκαταλελειμμένο, με ένα «τουριστικό» που προσπαθεί να πάρει άδεια λειτουργίας εδώ και δέκα χρόνια, με παντελή την έλλειψη ξενοδοχειακών μονάδων, τον συντονισμό όλων αυτών όπου με πρόσημο το αρχαίο θέατρο θα μπορούσε η περιοχή να αναπτυχθεί.

Αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει η Αρχαιολογική υπηρεσία να την επαναλάβει μήπως επιτέλους ξυπνήσει η δημοτική αρχή και αξιοποιήσει τον τόπο.

Η βραδιά έκλεισε με την συναυλία γνωστού καλλιτέχνη της Ξάνθης που δόθηκε μέσα στον αρχαιολογικό χώρο.