Συνελήφθη 23χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα σε 2 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (17-12-2017) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προωθούσε στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι εξέδωσε εισιτήρια του ΟΣΕ με προορισμό την Θεσσαλονίκη, εφοδιάζοντας με αυτά τους μη νόμιμους μετανάστες, προκειμένου στη συνέχεια να τους επιβιβάσει σε αμαξοστοιχία και να τους προωθήσει, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν τρία (3) εισιτήρια και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

 

Εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα,   από οικίες και κατάστημα στην Καβάλα

 

Σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες σε βάρος 4 ατόμων για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

 Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, εννέα (9) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες και επιχειρήσεις, που είχαν διαπραχθεί κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Αύγουστος του 2017, στην Καβάλα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) αλλοδαπών, δύο υπηκόων  Γεωργίας, ηλικίας 41 και 40 και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 29 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι: 

 

  • Τον μήνα Μάιο, οι δύο δράστες, ηλικίας 41 και 40 ετών, ενεργώντας τις νυχτερινές ώρες, εισήλθαν από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες σε έξι (6) οικίες στην πόλη της Καβάλας και αφαίρεσαν από το εσωτερικό των πέντε, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 670 ευρώ περίπου.

 

  • Κατά το χρονικό διάστημα Μάρτιος – Αύγουστος, οι δύο δράστες, ηλικίας 29 και 25 ετών, ενεργώντας από κοινού και προσποιούμενοι τους πελάτες, εισήλθαν τρεις φορές σε κατάστημα (σουπερ μάρκετ), όπου και αφαίρεσαν τέσσερις (4) φιάλες αλκοολούχων ποτών και διάφορα άλλα προϊόντα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε ένα από τα αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα, το οποίο αποδόθηκε στη δικαιούχο του.

Σημειώνεται ότι όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Συνελήφθησαν 5 υπήκοοι Ρουμανίας οι οποίοι εξαπατούσαν πολίτες διεξάγοντας υποτιθέμενο φιλανθρωπικό έρανο για λογαριασμό ανύπαρκτου σωματείου

Συνελήφθησαν χθες (15-12-2017) το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 27, 25, 20 (άντρες) και 23, 16 (γυναίκες) ετών, κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας, πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, οι δράστες με τη χρήση πλαστού εγγράφου, παρουσιάζονταν στους πολίτες ως εκπρόσωποι ανύπαρκτου σωματείου και προφασιζόμενοι τη διενέργεια υποτιθέμενου φιλανθρωπικού εράνου, αποσπούσαν από αυτούς διάφορα χρηματικά ποσά.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω πλαστό έγγραφο, το χρηματικό ποσό των 176 ευρώ και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών.

Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από κατάστημα σε χωριό της Δράμας

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών, κλοπή από κατάστημα που διαπράχθηκε, προχθές (13-12-2017) το πρωί, σε χωριό της Δράμας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, για κλοπή.

Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι, ο δράστης την 13-12-2017 το πρωί, διέρρηξε κατάστημα στο Μυλοπόταμο Δράμας, αφαιρώντας από το εσωτερικό του το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ περίπου καθώς και διάφορα καπνικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα προϊόντα και τα χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Εξιχνίαση κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου

 Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού

 Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου, που διαπράχθηκε, την 16/17-11-2017, στις Κρηνίδες Καβάλας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, για κλοπή, διότι, όπως προέκυψε, το μεσημέρι την 16/17-11-2017, αφαίρεσε από τις Κρηνίδες,  ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εντόπισαν στις Κρηνίδες το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε ο Αστυνομικός Σταθμός Κρηνίδων.

Σύλληψη 2 ατόμων για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια

Συνελήφθησαν χθες (15-12-2017) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 43 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου χωρίς άδεια.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες, διότι, τους εντόπισαν να ασκούν πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση συνολικά 83 ζεύγη υαλοκαθαριστήρων, στερούμενοι της απαιτούμενης άδειας.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω είδη παρεμπορίου, ενώ επιβλήθηκαν στους δράστες τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας.    

  Συνελήφθη 1 άτομο  κατηγορούμενος για κλοπή στη Δράμα 

 

Συνελήφθη χθες (15-12-2017), το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, ο 39χρονος αφαίρεσε από την καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου δύο (2) βενζινοκίνητα εργαλεία, πλην όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από περίοικο και συνελήφθη άμεσα από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών στους νομούς Καβάλας και Δράμας

 

Συνελήφθησαν χθες (14-12-2017), στους νομούς Καβάλας και Δράμας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας και Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 48, 34 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Δράμα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι, κατείχε 44 ναρκωτικά δισκία.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ο 22χρονος, διότι, εντόπισαν στην κατοχή του μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 17,7 γραμμαρίων.

 

Στην τρίτη περίπτωση, το ίδιο απόγευμα, σε χωριό της Καβάλας, οι παραπάνω αστυνομικοί, συνέλαβαν τον 34χρονο, διότι, βρέθηκαν στο κατάστημά του δύο (2) συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

 

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Δράμας.